Hírek

Pénteken kezdődik Magyarország egyik legnagyobb, évente megtartott színházi seregszemléje, a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválja, a szakmai programban idén huszonhat előadás szerepel, közülük tizenhetet a versenyprogram keretében láthat a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Fehér Anna, Kocsis Judit és Vándor Éva örökös tag lett a József Attila Színházban. A teátrum a most záruló évadban 315 előadást tartott, amelyekre csaknem 100 ezer néző váltott jegyet.

Hírek

Megtartotta évadzáró társulati ülését pénteken a budapesti Katona József Színház. A teátrum 103 százalékos látogatottsággal zárta a szezont, amelynek középpontjában az új generáció, az elmúlt években szerződtetett fiatal művészek helyzetbe hozása és a fiatal közönség megszólítása állt - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Vígjátékokkal, musicalekkel, operettel és operákkal, valamint Szabó Magda:Tündér Lala című mesejátékával várja a közönséget a következő évadban a debreceni Csokonai Színház: 15 bemutató, 14 műsoron maradó előadás, négy vendégjáték és két fesztivál színesíti a kínálatot - hangzott el az új évad műsorát bejelentő sajtótájékoztatón pénteken.

Hírek

Átadták az évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a nyilvános évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Megkezdődött az Országos Színházi Találkozó hétfőn Kaposváron. A szemlén, amelynek házigazdája a Csiky Gergely Színház, egy hét alatt tizenhat előadást láthat a közönség, de számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket.

Hírek

Idén ünnepli 35. évadát a régi török temető helyén épült Esztergomi Várszínház, a június 26-i évadnyitón a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mutatják be Csokonai Tempefői című művének feldolgozását - közölték az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje, a Hamupipőke című operettmusical, valamint a Hófehérke és a hét törpe című családi táncelőadás is szerepel a Budapesti Operettszínház 2023/24-es évadában.

Hírek

Június 14. és augusztus 21. között minden este programmal várja a színházkedvelőket a Szarvasi Vízi Színház, ahol idén már a 14. évadot rendezik meg.

Hírek

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztivállal, az első Karinthy New Wave Festivallal júniusban, az új évadban pedig több bemutatóval várja a közönséget a Karinthy Színház - mondta el Olt Tamás a jövő évad terveit bemutató csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hírek

Május 24-én mutatják be Hunyady Sándor A három sárkány, avagy a három nagynéni című vígjátékát a Békéscsabai Jókai Színházban. Az évad utolsó nagyszínpadi előadását Katkó Ferenc rendezi.

Hírek

Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény István Színház, amely húszéves jubileumát ünnepli és ebből az alkalomból számos kísérőprogram gazdagítja műsorát.

Hírek

Öt nagyszínházi bemutatót tart a Veszprémi Petőfi Színház a 2024/2025-ös évadban - közölte keddi veszprémi sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

Hírek

Június 29-én nyitja kapuit a Zsámbéki Nyári Színház a Zichy-kastély szabadtéri színpadán. A szezonban kortárs és klasszikus darabokkal, 13 előadással, köztük három bemutatóval várják a nézőket.

Hírek

Nyílt nappal indul a jövő évad szeptember 15-én a budapesti Radnóti Színházban, amely megtartotta évadzáró társulati ülését; Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, és kihirdette a következő szezon új bemutatóit.

Hírek

A koronavírus-járvány előtti időszakhoz közelített az elmúlt évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház nézőinek száma, a szezonban összesen 257 előadást tartottak saját intézményükben vagy más településeken több mint 73 ezer néző előtt - mondta el a pénteki évadzáró társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Hírek

Csaknem 95 százalékos volt a Vígszínház három játszóhelyének összlátogatottsága, a most záruló évad 589 előadására mintegy 343 ezer néző váltott jegyet.

Hírek

Színház- és Filmművészeti Intézetet alapítanak Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE MK), a budapesti Színház és Film Intézettel (SZFI) együttműködésben - áll az SZFI MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Mintegy 117 ezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház csaknem 400 előadását a záruló 2023/2024-es évadban - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően az MTI-vel pénteken.

Hírek

Csaknem 102 ezren látták a most záruló 2023-2024-es évadban a Szegedi Nemzeti Színház saját előadásait - közölte Barnák László főigazgató kedden.

Hírek

Húsz év után tér vissza a székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadára a Hegedűs a háztetőn című világhírű musical - közölte a székesfehérvári önkormányzat az MTI-vel.

Hírek

Nyári eseménysorozatot szervez a Thália Színház Salföldön: 47 programmal, köztük kamaraelőadásokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja a közönséget a Thália Nyárikert június 14. és augusztus 24. között.

Hírek

Tíz - köztük egy muravidéki és egy vajdasági - társulat méretteti meg magát a május 30. és június 2. között zajló Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában - közölték a seregszemle szervezői az MTI-vel csütörtökön.

Hírek

Színdarabok és remek szerepek széles, színes palettáját kínálja a következő évadban a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek 2024/2025-ös műsortervében tíz bemutató szerepel - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Hírek

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ ...miről beszélhet egy rendes ember a legnagyobb élvezettel? A felelet: saját magáról."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ