Hírek

Fesztivállal ünnepli húszéves utójubileumát a Karaván Színház szeptember 29. és október 2. között. Az elmúlt négy év produkcióiból válogató rendezvényen az érdeklődőket színházi produkciókkal várják, a gyerekek számára zenés, bábos előadásokat szerveznek, az előadások után pedig koncertek színesítik a programot - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Hírek

Sokszínű évadot kezd a szegedi Kövér Béla Bábszínház, az előadások között a pár hónapos totyogóktól kezdve egészen a felnőtt korosztályig ki-ki talál kedvére valót - közölte Kiss Ágnes igazgató.

Hírek

A centenáriumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es évada az ünneplésről szólt. Közel négy hónap alatt a rendkívül színvonalas szezon több mint 80 különböző, izgalmas programja: nagyszabású operettbemutató; látványos tánc- és színházi előadások; klasszikus, könnyűzenei és crossover koncertek; gyerekkoncertek és egyéb különleges rendezvények idén közel 40 ezer nézőt vonzottak Budapest patinás nyári színházába.

Hírek

Elindult a Vígszínház 2022/23-as évada, amelyben a három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. Mint Rudolf Péter igazgató a társulati üléssel egybekötött keddi évadnyitó sajtótájékoztatón kiemelte, minden premiert meg fognak tartani, ehhez azonban kompromisszumokra lesz szükség, és ahol csak lehet, spórolni kell.

Hírek

Pénteken, szombaton és vasárnap mutatják be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt a Madách Színházban; a Dustin Hoffman főszereplésével készült film zenés színpadi feldolgozását Szirtes Tamás rendezésében láthatja a közönség Budapesten.

Hírek

Négy bemutatóval, zenés előadásokkal és drámával is várja a közönséget a 2022/2023-as évadban a szabadkai Népszínház magyar társulata - közölte Körmöci Petronella társulatigazgató szerdán az MTI-vel.

Hírek

A 19. századi drámairodalom kerül a középpontba a Zentai Magyar Kamaraszínház 2022/2023-as évadában, amelyben négy új bemutatót terveznek - közölte az MTI-vel kedden Wischer Johann, a teátrum igazgatója.

Hírek

Nyílt napot rendez vasárnap a Vígszínház, hogy a művészek és a közönség együtt ünnepelhesse meg az évadkezdést; a Vígnapon kulisszajárás, improvizációs előadás, koncert, dedikálás, tánctanulás és számtalan gyerekprogram várja az érdeklődőket.

Hírek

A Pulitzer-díjas drámaíró és színész, Tracy Letts Mary Page Marlowe című darabját mutatja be szeptember 23-án a budapesti Centrál Színház.

Hírek

Utazunk címmel hirdetett évadot az Újvidéki Színház, ugyanis a 2022/2023-as évad négy új előadásának mindegyike kapcsolódik valamilyen módon az utazáshoz, az úton levéshez - hangsúlyozta Lénárd Róbert, a teátrum művészeti vezetője csütörtökön az MTI-nek.

Hírek

Tizennégy előadással, köztük egy magyar nyelvű produkcióval várja a legkisebbeket az idén a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, amelyet szeptember 18. és 23. között rendeznek meg - közölték a szervezők szerdán.

Hírek

Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház művésze kapta idén a Kaszás Attila-díjat. A díjat Pokorni Zoltán, az elismerést alapító Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere a debreceni Csokonai Fórumban adta át.

Hírek

Nyáron befejeződtek a munkálatok Budapesti Bábszínházban: a 400 fős nagyszínpadon és a 100 férőhelyes Ország Lili Stúdióban az új évadtól klimatizált nézőtér várja a közönséget - közölte a teátrum az MTI-vel pénteken az évadnyitó társulati ülés után.

Hírek

A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi magyar színházak előadásait is beválogatták Romániában a 32. Országos Színházi Fesztiválra, amelyet Bukarestben rendeznek meg november 5. és 13. között - közölte csütörtökön a Román Színházi Szövetség.

Hírek

Átadták a mintegy 7,6 milliárd forintból, 6 milliárdos kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színházat pénteken.

Hírek

Bécsben vendégszerepel a Nemzeti Színház társulata a Vitéz lélek című előadással pénteken; a darabot a Tamási-emlékév programsorozatához kapcsolódva mutatják be a Theater Akzent színpadán.

Hírek

Az alkotói csapat és a színészegyüttes kivételes kifejezőképességéért járó díjat kapta meg a Nemzeti Színház Woyzeck című előadása az újvidéki 49. Infant fesztiválon - közölte a budapesti teátrum.

Hírek

Regényadaptációval, ősbemutatóval és a művészet különböző megközelítési lehetőségeit bemutató előadásokkal készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a 2022/2023-as évadra - közölte Urbán András, a teátrum igazgatója az MTI-vel szerdán.

Hírek

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan a 2022/23-as évadban is színes, tartalmas műsorra készülhet a Szegedi Nemzeti Színház közönsége, az energiaválság miatt azonban több tervezett premier elmarad - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

Hírek

Tizenöt bemutatóval várja a nézőket a 2022/2023-as évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház - mondta el Kirják Róbert színházigazgató az intézmény évadnyitó társulati ülésén hétfőn.

Hírek

Névadójának szenteli az új évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely a 125 évvel ezelőtt született erdélyi íróról elnevezett Tamási-évadot hirdetett - közölte az erdélyi teátrum.

Hírek

Négy új bemutató, köztük egy felnőtteknek szóló darab, foglalkozásokkal egybekötött kórházi előadások és a legkisebbeket megszólító produkciók is szerepelnek a kecskeméti Ciróka Bábszínház 2022/2023-as évadában.

Hírek

Horror-rockoperával indul az ősz a Békéscsabai Jókai Színházban: szeptember 16-án mutatják be a Drakula-fantáziát Seregi Zoltán igazgató rendezésében a teátrumban, amely új díszletraktárral bővült az új évadra.

Hírek

A hagyományok szerint az Örkény Kert elnevezésű programsorozattal nyitja a színházi szezont szeptember 10-én az Örkény Színház, amely nyolc bemutatót tervez az új évadban.

Hírek

Négy bemutatóval készül az új évadra a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, amely az évad második felében költözhet át a Munkácsy-negyed szívében megújuló új bábszínházba.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ