Hírek

Bejelentette kedden lemondását a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatói posztjáról Bocsárdi László Jászai Mari-díjas rendező, aki eredetileg jövő év októberéig vezette volna a teátrumot.

Hírek

Száztíz éve, 1912. június 28-án született Budapesten Olty Magda Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal (ZAKO) vasárnap megkezdődik a 16. évad a Kvártélyház Szabadtéri Színházban - közölték a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón a szervezők.

Hírek

Eredményes évadot zárt a Pesti Magyar Színház, amely a 2021/22-es szezonban összesen 330 előadást tartott, látogatottsága 90 százalék felett volt - közölte a színház kedden az MTI-vel.

Hírek

Videótárral bővült a Baltazár Színház honlapja, amelyen keresztül mostantól elérhető a társulat összes, már nem játszott előadásának felvétele, valamint négy, a Baltazárról szóló film is.

Hírek

A család, pályatársak, barátok, kollégák, tisztelők vettek végső búcsút Haumann Pétertől pénteken a Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas, a nemzet színészének megválasztott művész 81 évesen, hosszú betegség után hunyt el május 28-án.

Hírek

Százegy százalékos látogatottsággal zárja az évadot a budapesti Katona József Színház. A tervek szerint az első három premiert októberben tartják a következő, 40. évadban, amelynek második felében Zsótér Sándor is rendez.

Hírek

Összesen 123 különböző produkcióval és 379 előadással várta a közönséget az idei évadban a Nemzeti Színház, amely 7 bemutatót tartott - közölte kedden az MTI-vel a teátrum.

Hírek

Tizenhárom premierrel - köztük három ősbemutatóval - várja a közönséget a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) a 2022/23-as évadban - közölte a társulat az MTI-vel.

Hírek

Rendhagyó, zenés társulati üléssel zárta az évet a Budapest Bábszínház, ahol a következő évadban négy különböző korosztályt megszólító bemutatóval várják a közönséget.

Hírek

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Vígszínház; először adták át a Venczel Vera Emlékdíjat és az új társulati tagokat is bejelentették.

Hírek

Az erdélyi magyar színházak sokszínűségét hivatott bemutatni az első alkalommal megszervezett bukaresti magyar színházi fesztivál, amely a román fővárosban zajlik - jelentették be szerdán a szervezők.

Hírek

A Csiky Gergely Színház kilenc bemutatóval várja a közönséget a 2022/2023-as évadban, a kaposvári teátrum előadásai között musical, komédia, dráma, zenés mesejáték és szatíra is szerepel - tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Hírek

Hat bemutatót tervez a jövő szezonban a budapesti Pinceszínház, amely a 2022/2023-as évadban az idén megkezdett művészeti munkát folytatja tovább - közölte a színház az MTI-vel.

Hírek

Két év kihagyás után idén megtartotta évadzáró társulati ülését a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, az évadot a város új színházában, a közönség számára ősszel megnyíló Csokonai Fórumban értékelték pénteken.

Hírek

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Hírek

Növekvő nézőszám, nyolc új bemutató, eredményes nemzetközi együttműködések és sikeres biennálé jellemezte a 30. jubileumát ünneplő Kolibri Színház most záruló évadát - tájékoztatta a színház hétfőn az MTI-t.

Hírek

Tizennégy versenyelőadással, zenés-kulináris estekkel, valamint hallgatói előadásokkal és középiskolások számára szervezett workshopokkal várják a közönséget a június 24-én kezdődő Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján.

Hírek

Magyar szerzők műveit, klasszikus történelmi drámákat és világirodalmi remekműveket mutat be a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amelynek első bemutatója a film alapján készült A tanú című szatíra lesz - közölte a teátrum igazgatója csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Június 18-án lesz hatvanéves Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházigazgató. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Megtartotta évadzáró társulati ülését és négy ősbemutatót, valamint egy magyarországi premiert hirdetett a Radnóti Színház, amelynek színpada ősztől várhatóan visszakapja eredeti méretét, a Tesla Labort azonban nem bérlik tovább.

Hírek

Közel százezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 386 előadását a most záruló 125., jubileumi évadában - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően az MTI-vel pénteken.

Hírek

Átadták az előző évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a pénteki nyilvános évadzáró társulati ülésen.

Hírek

Hét országból tíz társulat mutatkozik be a június 14. és 18. között zajló 11. Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon Pécsen - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán az MTI-t.

Hírek

Öt új nagyszínpadi bemutatót tart az idén 150 éves székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2022/23-as évadban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ