Hírek

Gobbi Hilda Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész száztíz éve, 1913. június 6-án született Budapesten. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Június 16. és augusztus 21. között rendezik meg a Szarvasi Vízi Színház 13. évadát, amelyben ezúttal is minden nap előadással és műfaji sokszínűséggel várják a látogatókat - hangzott el a programot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hírek

Idén ünnepli 60. évadát a Gyulai Várszínház, a június 22-től augusztus 17-ig tartó jubileumi szezonban három új bemutatót is terveznek.

Hírek

Elkezdődött kedden a bérletárusítás a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára, az októberben 140 éves teátrumban 14 új bemutató várja a nézőket, akik összesen 16 bérletkonstrukcióból választhatnak - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Hírek

Ünnepélyes keretek között péntek este átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonát. A társulat immár a felújított klasszicista Ursziny-Beliczey-kúriában működik, amelyet egy modern épületrésszel bővítettek ki.

Hírek

Királyok évada címmel hirdette meg a Nemzeti Színház a 2023-2024-es szezonját, amelyben kilenc bemutatóval jelentkezik a társulat.

Hírek

Hatvan programmal, többek között zenés és prózai előadásokkal, operettel, táncprodukciókkal, látványos gyerek- és felnőtt koncertekkel, tematikus sétákkal, valamint egy francia vígjáték premier előtti vetítésével várja az érdeklődőket június 1. és szeptember 17. között a Városmajori Szabadtéri Színpad.

Hírek

Május 26-án lesz hetvenöt éves Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, humorista, érdemes művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Elindította idei évadát kedden a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, amely mintegy 100 programmal, köztük világhírű és hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatókkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket - tájékoztatta a teátrum az MTI-t a kedden.

Hírek

Június elejétől augusztus végéig tartó 40. évadában jubileumi programmal, neves színészekkel és zenészekkel várja a közönséget a Zsámbéki Nyári Színház és állandó játszóhelye, a Zichy-kastély udvarán felállított szabadtéri színpad.

Hírek

Mindenki találhat kedvére valót a Thália Színház következő évadában - ismét nem lesz hiány a nevetésben, hiszen a kínálatban megtalálhatóak klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról.

Hírek

Százharminc éve, 1893. május 19-én született Bajor Gizi Kossuth-díjas színésznő, a Nemzeti Színház örökös tagja, a múlt század első felének egyik legnagyobb magyar színészegyénisége. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Makai Zsolt világosító, fényszabályozó-kezelő kapta idén a Vígszínház Várkonyi Zoltán-emlékdíját, amelyet minden évben műszaki vagy adminisztratív dolgozóknak ítélnek oda a társulat titkos szavazása alapján.

Hírek

Szeptembertől hat nagyszínpadi művel várják a nézőket a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, amelynek a 2022/2023-as évadában 163 előadást játszott a társulat, a produkciókra több mint 40 ezren váltottak jegyet - ismertette az igazgató a pénteki évadzáró ülésen.

Hírek

Öt nagyszínpadi bemutatót tervez a következő évadra az egri Gárdonyi Géza Színház - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Hírek

Pénteken Daniel Lozakovich hegedűművész és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével, vasárnap Petőfi Sándor életéről szóló táncjátékkal, a Budai Rajziskola fiataljainak kiállításával pedig egész hétvégén várja a látogatókat a Margitszigeti Színház.

Hírek

Elhunyt Szegedi Erika színésznő, aki csaknem 50 éven át volt a Vígszínház tagja - közölte a Vígszínház a Facebook-oldalán pénteken este.

Hírek

Hat előadás keretében kínál bohózatokat, vígjátékokat a Pécsi Nyári Színház a baranyai vármegyeszékhelyen július 11. és 26. között - tájékoztatta a helyi Káptalan utcai szabadtéri színpadot működtető Pécsi Balett az MTI-t.

Hírek

Somossy Károly cirkusz-, orfeum- és varietéigazgató életéről szóló új nagyoperett, Az Orfeum mágusa, valamint Frank Wildhorn Carmen című musicalje is szerepel a Budapesti Operettszínház jövő évi évadában - hangzott el a 2023/24-es évadbejelentő csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hírek

Egyhetes fesztivállal zárja az évadot a dunaújvárosi Bartók Színház; a június 4. és 11. között megvalósuló MIKRO Fesztiválon kamara- és stúdióelőadásokat láthat a közönség.

Hírek

Hét országból több mint húsz fellépő érkezik a szegedi Tengerhab Gyereknap című bábszínházi fesztiválra, amely szombattól hétfőig tart a Móra Ferenc Múzeum előtti téren - tájékoztatta a szervező Kövér Béla Bábszínház az MTI-t.

Hírek

Négy bemutatót, két nagyszínpadi- és két stúdió-premiert tart a jövő évadban a húszéves fennállását ünneplő Örkény István Színház. A társulat következő nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutat be darabot, amely később a színház repertoárjára kerül.

Hírek

Három napon át tartó programsorozattal készül a kecskeméti Ciróka Bábszínház a gyermeknapra - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Hírek

Idén a Kultkikötő helyszínein, Alsóörsön és Balatonbogláron rendezik meg a Szabadtéri Színházak Találkozóját, amelyen június 17. és 25. között számos színházi előadással, kiállítással, valamint gyermekprogrammal várják a közönséget.

Hírek

Kováts Adél kapta a Páger Antal-színészdíjat, a művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármestertől a Maros-parti városban, a Hagymaházban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ