Magyar művészek sikere Németországban
Dátum: 2008. november 17., hétfő, 10:19
Joggal lehetünk büszkék Baranya Dávidra és öt honfitársára, Kecskés Tímeára, Rákász Dánielre, Faragó Csabára, Héger Tiborra, és Simonffy Andrásra, hisz a Vámpírok bálja című musical németországi bemutatója hatalmas sikert aratott több mint 1500 meghívott vendég előtt, az oberhauseni Metronom Theater színházban.

Hollywoodi külsőségek fogadták a Stage Entertainment vendégeit a Vámpírok Bálja musical oberhauseni bemutatóján. A fogadással egybekötött premieren a meghívott vendégek között szerepelt dr. Simon Edit, a magyarországi előadások producere, dr. Póka Júlia executive producer és Póka Balázs művészeti vezető.

„ A Vámpírok bálját soha nem lehet megunni. Mindig tartogat meglepetést. Nagyszerű előadást láttunk, büszke vagyok a magyar szereplőkre és arra, hogy ezt a produkciót színpadra állítottuk, ismét szembesülve azzal a ténnyel, hogy milyen költséges, milyen óriás produkcióról van szó” – mondta Simon Edit producer.

Roman Polanski musicaljében mind Oberhausen, mind Budapest szereplőgárdája remek teljesítményt nyújt, hacsak azt nem vesszük figyelembe, hogy Oberhausenben is hat magyar művész játszik kulcsfontosságú szerepet. Így a „mérleg” a magyar művészek javára billenti az elismerést, ezzel is igazolva, hogy művészetük európai színvonalú és megállják a helyüket tőlünk nyugatabbra is. Erre legjobb példa Baranya Dávid, aki második időszakát tölti Németországban. Korábban a berlini előadásokon is szerepelt. Szerepléséhez pedig a darab rendezője Cornelius Baltus ragaszkodott.

„Sok munkánk van a darabban. Az elmúlt másfél hónapban percre pontosan beosztották az időnket, pihenést nem engedtek. Reggeltől estig próbáltunk. Eredményét pedig láthatta a közönség. Úgy gondolom, nem okoztunk csalódást senkinek, hisz állva ünnepelték a darabot. Jó érzés volt újra átélni a sikert ennyi ember előtt, úgy, hogy tudtam, számomra kedves emberek is ültek a nézőtéren. Ez úton szeretném megköszönni mindenki segítségét, és üdvözletemet küldöm a Vámpír rajongóknak.” – nyilatkozta Baranya Dávid, az előadást követően

Legközelebb december 31-én este találkozhat újból a magyar közönség Kecskés Tímeával, Baranya Dáviddal, Rákász Dániellel, Héger Tiborral, és a társulat többi tagjával Budapesten.

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ