Pécsi Országos Színházi Találkozó hatodszor
Dátum: 2006. február 28., kedd, 13:59
A VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 8. és 17. között - jelentette be Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója a baranyai megyeszékhelyen, egy keddi sajtótájékoztatón.

A rendezvényt további 150-200, úgynevezett off-program színesíti - tette hozzá Jordán Tamás.

Az ügyvezető igazgató, aki egyben a Nemzeti Színház direktora is, elmondta: a kiemelt produkciókat Márton András színművész választja ki április 1-ig, 155, általa szemlézett darab közül.

Márton András eddig 120 előadást nézett meg és várhatóan időben le tudja adni a 6-6 hazai nagyszínházi és stúdió-darabot, valamint az 1-1 határon túli nagyszínházi és stúdió-produkciót tartalmazó listát - jegyezte meg Jordán Tamás.

Megjegyezte, a találkozót nagy becsben tartja a szakma, azon bemutatkozni a legnagyobb elismerések közé tartozik, a bekerülésért az idén is komoly tülekedés folyik.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az előadásokat a színházakon kívül a tettyei színpadon és a felújított Káptalan utcai szabadtéri színpadon tartják.

Az off-programok keretében koncerteket, kiállításokat, közönségtalálkozókat és egyebek mellett táncprogramokat szerveznek; a rendezvények egy részére Szigetváron, Komlón, Sásdon, valamint Mohácson kerül sor.

A jegyeket május 9-től árusítják, a belépők 40 százalékát a szakma képviselőinek tartják fenn.

Jordán Tamás elmondta: a találkozó üzleti terve mintegy 180 millió forint, amelyből 140 milliót Pécs városa és a kulturális tárca fele-fele arányban áll. A fennmaradó részt a jegyeladásokból és szponzori hozzájárulásokból fedezik.

A rendezők valószínűsítik, hogy a fesztivál 10 napja alatt a legtöbb előadást telt ház előtt játsszák majd és a vendéglátóhelyek is megtelnek vendégekkel. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a POSZT mintegy 50 ezer látogatót vonz, ebből 10 ezren láthatják a versenyprogramban szereplő előadásokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ