Meghalt Kőmíves Sándor színművész
Dátum: 2006. március 3., péntek, 13:35
Életének hatvanhatodik évében pénteken elhunyt Kőmíves Sándor Jászai Mari- és Aase-díjas színművész – tudatta a Vígszínház.

Kőmíves Sándor 1996 óta a Vígszínház társulatának tagja volt. Ebben a színházi idényben három darabban is játszott: a Vígszínházban Gogol komédiájában, A revizorban Hübner, járási orvos szerepében láthatta őt a közönség; a Pesti Színházban Szép Ernő szerelmes históriájában, a Lila Ákácban a vak koldus szerepét játszotta; és szerepelt Bulgakov A Mester és Margarita című színpadi játékában is a Nemzeti Színházban.

Az 1940-ben Budapesten született színész 1962-ben kezdte pályáját a győri Kisfaludy Színházban; később játszott a Szegedi Nemzeti Színházban, a pécsi Nemzeti Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban, továbbá a veszprémi Petőfi Színházban és a budapesti Nemzeti Színházban.

Jászai Mari-díjjal 1989-ben tüntették ki, az Aase-díjat 1999-ben kapta meg.

A színészt - aki hosszú súlyos betegség után távozott - a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ