Bartók + …
Dátum: 2006. március 6., hétfő, 17:25
2006. március 18-án szombaton este 6-órakor Miklósa Erika operaénekes lép föl a miskolci Deszka templomban . A Tavaszköszöntő koncertet a „Bartók + …”-t a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál rendezi a nagy zeneszerző, Mozart emlékére. A világhírű énekesnő Mozart-dalokat és áriákat ad elő, zongorán közreműködik Harazdy Miklós.

Miklósa Erika a fiatal magyar operaénekes generáció egyik legnagyobb tehetsége.
Alig múlt 30 éves, amikor nevét itthon és külföldön egyaránt megismerték.

1991. január 21-én „Papagénaként" debütált a  Magyar Állami Operaházban, 1992-ben  pedig a brüsszeli operaházban elindult a nemzetközi karrierje is. Az Éj Királynője (Mozart: A varázsfuvola) áriáját több mint 200-szor énekelte el –  ez a szerep vált "imidzsévé" – alig maradt hely, ahol még nem énekelte. A New York-i Metropolitan 2004 őszén az első, bemutatkozó előadását követően azonnal 3 évre szerződtette. Számos más amerikai nagyváros operaháza  –  többek között San Francisco, Los Angeles, Washington és Chicago – további ajánlatokat tett.

A napokban tért haza New York-ból, ahol a Metropolitan-ban Mozart: Varázsfuvola című operájában az Éj Királynője szerepét énekelte – óriási sikerrel.

A Tavaszköszöntő koncertet Mozart műveiből állította össze – a Mozart-év jegyében. A szoprán énekesnőt már ünnepelte miskolci közönség, hiszen 2004. őszén emlékezetes koncertet adott a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, az operafesztivál rendezvénysorozatán belül azonban először lép színpadra a városban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ