Tolnay Klári arcai Tokajban
Dátum: 2006. március 8., szerda, 10:54
A Tolnay Klári arcai című emlékkiállítást a főváros után elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban rendezik meg. A tavasznyitogató idegenforgalmi szezon kezdetén Tokaj-hegyalja ad otthont a tárlatnak. A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület közreműködésével a főváros után az első vidéki kiállítás, amely bemutatja a Kossuth-díjas művésznő életéről összegyűjtött anyagot.

A tárlaton személyes „holmik": néhány ruha, apróbb tárgyak, valamint a színésznőről készült legemlékezetesebb fotók is szerepelnek - mondta el Gecsei Anikó, a megyei önkormányzat turisztikai munkatársa.

A tokaji Milleniumi Hotelben március 15-én nyíló ingyenes kiállítás április 30-ig látható.

Tolnay Klári kilencvenkét évvel ezelőtt született. Sajátos vándorutat kellett megtennie ahhoz, hogy ünnepelt színésznő legyen. Nógrád megyében született, majd tizenéves korában elkerült egy rövid időre a nyíregyházi angolkisasszonyok iskolájába. Később „belecsöppent" a főváros forgatagába, ahol felfedezték tehetségét - idézte fel a művésznő életének fontosabb állomásait Gecsei Anikó.

A kiállítással arra is emlékeznek, hogy Tolnay Klári nyolc éve hunyt el.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ