Elhunyt Halász Péter író-rendező-színművész
Dátum: 2006. március 10., péntek, 17:07
Közös múltidézéssel emlékeznek szombaton barátai és tisztelői Budapesten a New Yorkban elhunyt Halász Péter rendezőre, íróra és színészre. A résztevők szombat délután fél háromkor találkoznak a Vas utcai Ódry Színpad előcsarnokában, hogy megtekintsék Halász Péter utolsó színházi rendezését - mondta pénteken Can Togay, az elhunyt művész egyik legközelebbi barátja.

 Hozzátette: az egyetem Padlás színpadán bemutatott Önbizalom című művet Halász Péter maga írta és rendezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak az előző szemeszterben.

Az előadás után átsétálnak a Dohány utcába, hogy meglátogassák Halász Péter és társulata egykori lakás-színházának helyszínét, ahol gyertyákat gyújtanak és elhelyezik az emlékezés virágait - számolt be a szervezők tervéről az egykori alkotótárs.

Can Togay elmondta: a résztvevők ezt követően átsétálnak a közeli Csendes étterembe, a „szabad művészek" egykori törzshelyére, hogy közös múltidézéssel emlékezzenek Halász Péterre, sokuk mesterére és példaképére.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ