Rögv-est
Dátum: 2006. március 17., péntek, 8:47
2006. március 24-én, péntek 19-órakor láthatják a Rögv-est című improvizációs színházi produkciót a Momentán Társulat előadásában, a Klebelsberg Kultúrkúriában.

                     „Mi sem tudjuk, mit teszünk jövő héten!”

A Momentán Társulat tagjai: Boldoghy Borbála, Bódy Gergely, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi és a zongoránál: Pirisi Laci.

Mindannyian Földessy Margit „köpönyegéből" és drámastúdiójából bújtak ki, az évek-évtizedek során vele-mellette fedezték fel a kreativitást és a játékosságot magukban.

Momentánék. A Nyugat-Európában és Amerikában rendkívül népszerű improvizációs színház hagyományait Magyarországon, magyarul elsőként és egyedülállóan felelevenítő előadásainak lényege, hogy interaktív módon, a közönség ötletei alapján improvizálnak jeleneteket, helyzeteket, játékokat. Elsősorban a szórakoztatásra, a pörgős helyzetfelismerésekre, frappáns szituációkra, váratlan megoldásokra helyezik a hangsúlyt, úgy, hogy közben megpróbálják a nézők fantáziáját, kreativitását is felpörgetni. Egyes játékokban nemcsak a közönség ötleteire, de részvételére is számítanak: így minden előadás más és más, mindig az aktuális publikum alakítja.

Az előadások sikerének titka egyszerű: játszani mindenki szeret, és jó érzés, hogy végre mindenki szabadon engedheti a fantáziáját. Nincs rossz ötlet, nincs rossz gondolat, a Társulat mindenből képes életszerű, ezerszer átélt, olykor meg mesésen valószerűtlen, vagy mulattatóan groteszk szituációt rögtönözni.

Most felénk tartanak. A cél: Kultúrkúria, március 24-e, péntek este.

Most kell megnézni őket. Hogy aztán újra és újra megnézhessük. Hogy később mi lesz? Honnan tudjuk? Amikor azt sem tudjuk, mit tesznek ma, holnap, a jövő héten…


Cím: 1028 Budapest, Templom u. 2-10
Jegyár: 900 Ft

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Aforizmák
„Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ