Al Pacino újra színpadon
Dátum: 2006. március 22., szerda, 9:10
Al Pacino Oscar-díjas hollywoodi filmsztár ismét visszatér nagy szerelméhez, a színpadhoz. Oscar Wilde Salome című darabjában Herodes királyt játssza majd.

Al Pacino április közepétől egy hónapon át 26 alkalommal áll színpadra a Los Angeles-i Wadsworth Színházban. A sztár ebben a darabban Herodesként - Estelle Parsons rendezésében - 2003-ban debütált a New York-i Broadway-n. Most ugyancsak Parsons rendezi a Salomét, amelynek címszerepét Marisa Tomei alakítja. A legenda szerint Herodes buja érzelmeket táplál feleségének fiatal leánya iránt. A lány viszont hosszú ideje vágyakozik a bebörtönzött Keresztelő Jánosra. A történet tragédiával végződik.

Al Pacino Az asszony illata című filmben (1992) nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. 1972-ben a Keresztapa című film címszerepében szerzett nagy ismertséget. Mint drámai színész, a színpadon Shakespeare Julius Caesar című drámájában, Brecht Állítsátok meg Arturo Uit című darabjában és Szophoklész Ödipusz király című drámájában szerepelt.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Mondj néha igazat, hogy higgyenek neked, amikor hazudsz."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ