Gyermek és ifjúsági színházak biennáléja Kaposváron
Dátum: 2006. április 12., szerda, 15:49
Harmadik alkalommal rendezik meg Kaposváron a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját május 8-tól14-ig- közölték szerdán az eseménynek otthont adó Csiky Gergely Színházban.

– Minden eddiginél izgalmasabb magyar és nemzetközi gyermek- és ifjúsági színházi seregszemle várható az idén Kaposváron - ígérte Novák János a Kolibri Színház igazgatója, a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Nemzetközi Szövetsége (ASSITEJ) Magyar Központjának elnöke sajtótájékoztatón.

A hazai és külföldi résztvevők által bemutatandó 16 előadás nagyon gazdag programot kínál, és szinte minden korosztály számára tartogat meglepetést - tette hozzá a színházi szakember, aki reményét fejezte ki, a biennáléval hozzájárulnak ahhoz, hogy minden magyar gyermek évente legalább egyszer, élő gyermekszínházi előadást láthasson.

Novák János beszámolója szerint több, a magyar gyermekszínházakban újdonságnak számító téma, például a bűnmegelőzést feldolgozó előadás szerepel a programban, valamint bölcsődés korú gyermekeknek szóló produkciók, amelyeknek főként a skandináv országokban van hagyománya. A mostani biennálén három magyar, egy norvég és egy belga színtársulat ad ízelítőt abból, hogy milyen is egy „csecsemőelőadás" - tette hozzá.

A rendezvény fő szervezője elmondta továbbá, hogy a hazai résztvevők mellett öt országból, Angliából, Csehországból, Franciaországból, Lengyelországból, Norvégiából, érkeznek csoportok.

Znamenák István, a kaposvári színház színész-rendezője elmondta, hogy a színházi előadások mellett szabadtéri programokat is szerveznek. Két színpadot állítanak fel a belvárosban, ahol gyermekeknek, fiataloknak szóló műsorokkal várják az érdeklődőket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Ami lámpafényben igaz, az nem mindig igaz napfényben."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ