Incze József nyerte a Sopronyi Thurner Mihály színházi nagydíjat
Dátum: 2006. május 8., hétfő, 16:37
Incze József színművész nyerte el a Sopronyi Thurner Mihály színházi nagydíjat a befejezés elõtt álló évadban a Soproni Petõfi Színházban nyújtott alakításaiért - tájékoztatott Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. igazgatója.

Incze József az évad több produkciójában, köztük Thuróczy Katalin Kerített város címû drámájában és Tennessee Williams Az ifjúság édes madara címû színmûvében játszott nagy sikerrel.

Nyerges Ferenc közlése szerint a Sopron egykori polgármesterérõl elnevezett színházi nagydíjat ezúttal második alkalommal ítélte oda a nagydíj kuratóriuma.

A Pro Kultúra Sopron aranygyűrűvel Varga Gábor színművész teljesítményét jutalmazták a színházlátogatók. A közönség egyebek között a Kerített város címû drámában és Romain Rolland: Szerelem és halál játéka címû színművében nyújtott alakításáért voksolt Varga Gáborra.

A Kabos Gyula-díjat Makay Sándor színművész érdemelte ki a társulat szavazatai alapján.

Az Arany Maszk-díjat Tándor Lajos színművész kapta a Pro Kultúra Sopron Kht. vezetésének döntése értelmében.

Simon Andrea rendezõasszisztensnek és Gyöngyösi József üzemvezetõnek ítélték oda a Kónya Sándor-emlékdíjat a kulisszák mögött végzett háttértevékenységükért, amelyet a produkciók sikeréért az évad folyamán végeztek.

A díjak átadására május 19-én este, a színházi elõadás elõtt kerül sor, amikor Molnár Ferenc Testõr címû darabját láthatja a közönség a Soproni Petõfi Színházban - mondta az igazgató.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ