Magyar színmű, arab színpadon
Dátum: 2006. május 11., csütörtök, 19:10
Nagy sikerrel, telt ház előtt mutatták be a bejrúti Athéné színházban Schwajda György Himnusz című színdarabját. A bemutatón jelen volt Tarik Mitri kulturális miniszter, számos libanoni értelmiségi, valamint vezető üzletemberek.
Az előadást követő koktélon a miniszter és a libanoni kulturális élet több vezető képviselője hangsúlyozta a darab bemutatásának jelentőségét egymás népeinek, kultúrájának megismerésében, jobb megértésében és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben további magyar színművek bemutatására, illetve, más magyar kulturális eseményekre kerül sor Libanonban.

Az előadás rendezője és férfi főszereplője Gabriel Jammin volt, a női főszerepet Randa Aszmar alakította. Mindketten a libanoni színház és filmművészet legismertebb alakjai. Kettőjük munkájának köszönhető a francia változat arab adaptációja is. A darabot egy hónapon át, heti négy alkalommal mutatják be.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ