A Producerek jegyében
Dátum: 2006. június 1., csütörtök, 8:30
Nagy várakozás elõzi meg a Madách Színház június 2-i premierjét: a Producerek című amerikai musical magyar elõadása igazi sikerszériának és sztárparádénak ígérkezik. Szirtes Tamás rendezésében - hármas szereposztásban - Gálvölgyi János, Haumann Péter és Szerednyey Béla játsszák a fõszerepeket.

Az 1967-es filmváltozat forgatókönyvéért annak idején Mel Brooks Oscar-díjat kapott. Három évtizeddel késõbb Brooks színpadi musicalt írt a darabból, amely 2001-ben ugyancsak siker lett a Broadwayn és számos díjat kapott.

Két évvel ezelõtt a londoni West Enden is bemutatták a darabot, és azóta is nagy sikerrel játsszák.

A magyar Producerek - akárcsak a többi, Madách-színházban eddig látott musical - nem egyszerű másolatai az eredetinek. Az angolszász hagyományokkal ellentétben „a magyar alkotók megteremtik a saját egyedi változatukat, fantáziájuk, alkotókedvük, tehetségük szellemében" - olvasható a színház honlapján - és mindezt engedéllyel teszik.


A producer, Max, megismerkedik egy könyvelõvel, Leóval, aki egy meglepõ ötlettel áll elõ. Az ötlet lényege, hogy legjobban a bukásból lehet meggazdagodni.

A musical parádés szereposztásban megy majd, Alföldi Róbert és Détár Enikõ ugyancsak szerepel a színlapon, akárcsak a fiatal színészek között hamar sztárrá vált Oroszlán Szonja, Gallusz Nikolett vagy Nagy Sándor. A hármas - vagy dupla - szereposztás nemcsak a fõszerepre vonatkozik.


 A fanyar humorú szatíra, amely bemutatja, hogy mi minden történhet meg a színház és a show business világában, a próbákon már sok szakmai tapsot kapott.

Az egész június a Madách-ban a Producerek jegyében telik el.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ