Átalakítják a Royal Shakespeare Company székhelyét
Dátum: 2006. június 15., csütörtök, 9:38
Százmillió fontos költséggel átalakítják a Royal Shakespeare Company (RSC) színházkomplexumát a drámaíró szülőhelyén, Stratford-upon-Avonban - jelentette be az RSC.

A Royal Shakespeare Company székhelyének számító, közel 24 ezer lakosú városkában lévõ épület átalakításához szükséges összeg 85 százalékának fedezésére a társulat állami forrásból kapott ígéretet, a maradék 15 millió font összegyűjtéséhez pedig a társulat nemzetközi pénzgyûjtõ kampányba kezd. A munkálatokat a jövõ évben kezdik meg, az új színház a tervek szerint 2010-ben nyitja meg kapuit.

Az 1933-ban megnyitott színház átalakításának az a célja, hogy a Shakespeare korabeli udvari színházak mintájára közelebb hozzák a nézõket a színészekhez. Az új épületben ezer férõhelyes nézõtér kap helyet, a színpadot mozgó pódiummal szerelik fel, amely közelebb vihetõ a nézõkhöz.

„El szeretnénk szakadni a XIX. századi színháztól, ahol a hagyományos függöny és falak választják el a nézõteret a színpadtól" - fejtette ki Michael Boyd, a társulat művészeti igazgatója.

A tervezõk modern megközelítéssel kívánják bemutatni a Shakespeare korabeli színházakat annak érdekében, hogy megnyerõen tudják bemutatni a drámaíró mûveit az új nemzedékeknek.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ