Hofi tükrében
Dátum: 2006. június 28., szerda, 23:37
Hofi Géza (1936-2002) születésének közelgő, 70. évfordulójára elkészült a nagy humorista hivatalos honlapja, amely átfogóan mutatja be a művész életét és pályafutását a nagyközönség számára.

Hofi Géza július 2-án lenne 70 éves, erre az alkalomra a Fotexnet elhatározta, hogy interneten is elérhetõvé teszi a művész sajátos hangvételű produkcióit. A www.hofi.hu címen elérhetõ weboldalt a Hungarotonnal együttmûködve készítették el.

A legendás humorista életműve már olvasható a Hofi Géza élete és pályafutása 1936-2002 című könyvben. A honlap a kiadvány egyfajta kiegészítése: a részletes életrajzon és diszkográfián túl megtekinthetõk a művészrõl megjelent újságcikkek és kritikák, valamint bele lehet hallgatni az albumok hanganyagába is.

A weboldalhoz Hofi Ildikó, a művész özvegye olyan egyedi anyagokat is rendelkezésre bocsátott a hagyatékból, amelyek bemutatják Hofi életének eddig kevéssé ismert részleteit.

A honlap hamarosan kiegészül egy lapozható albummal is, amely Hofi személyes naplójának anyagait mutatja be. A humorista rajzolt és írt is magáról, naplójában fényképeket, újságcikkeket, kritikákat gyűjtött össze. Mindezek betekintést nyújtanak pályájának állomásaiba, a vidéki színészévektõl kezdve egészen az országos sikerekig.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik."
Örkény István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ