Leho, a csúcs!
Dátum: 2006. június 29., csütörtök, 8:53
Lehoczky Zsuzsa Kossuth-díjas színésznőt 70. születésnapja alkalmából Leho, a csúcs! címmel ünnepi gálaműsoron köszöntik szombat este a Fővárosi Operett Színházban.

Gyepesi Zsuzsa, az Operettszínház szervezési osztályának munkatársa elmondta, hogy a gálaest programját a barátok nagy titokban tartják, igazi meglepetésnek szánják a művésznõnek.

Lehoczky Zsuzsának sok barátja van, mert volt bátorsága Lehoczkynak maradni. Van humora és ereje elviselni saját magát oda és vissza anélkül, hogy egyetlen ráncát is átszabatta volna - írta róla Sándor Erzsi a Premier című folyóirat legutóbbi számában.

Lehoczky 4-5 évesen állt elõször színpadon és azóta is játszik: elsõ igazi szerzõdése óta immár 53 év telt el. Szegeden kezdte pályafutását, 1962-tõl a Fõvárosi Operett színház tagja. Lehár Ferenc: A mosoly országa címû operettjében debütált Rátonyi Róbert oldalán. Számtalan operettben és musicalban szerepelt, és idõnként átrándul a Madách Színházba, ahol a Forgószínpad címû darabban játszik. Jávori Ferencnek az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon bemutatott Menyasszonytánc című klezmer-musical-jében Majziknét alakította.

Az Operett Színház szombati Lehoczky gálaműsorára jegyek még a színház pénztárában kaphatók.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„A vereség tudomásulvétele a győzelem kezdete."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ