Nyárra fesztivállal, a jövő évadra 4 bemutatóval készül a Bárka Színház
Dátum: 2014. április 20., vasárnap, 11:44

BárkaNyár Fesztivállal várja a közönséget augusztusban a Bárka Színház, amely a 2014-2015-ös évadban négy új bemutatót tervez.

"Bár nagy változások történtek a Bárka életében - változott a fenntartónk, színészek elmennek, s jönnek újak - de mi továbbra is a főváros és a magyar színházi élet egyik legszínesebb kulturális intézménye maradtunk" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A BárkaNyár Fesztiválnak már második éve ad helyet a Bárka Színház Amfiteátruma, amely mögött a festői Orczy park szolgál háttérül. A két hétvégén keresztül (augusztus 7-8-9-én és 14-15-16-án) tartó eseménysorozatban koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, Tolnay Klári- és Cseh Tamás-nap, kiállítás és egyéb meglepetések kapnak helyet.

A 2014-2015-ös évad négy új bemutatójában a Bárka közönsége találkozhat a társulat már ismert művészei mellett a színház új színészeivel is.

A társulat elsőként a világhírű litván rendezőnővel, Yana Ross-szal dolgozik együtt, aki Alekszander Molcsanovnak, a legizgalmasabb orosz szerzők egyikének nemrégiben írott művét, a Gyilkost állítja színpadra. A darabot már a világ számos országában bemutatták, de magyarul a Bárkán lesz először látható Radnai Annamária fordításában.

"A történet egyszerre szívfájdító és mulatságos, amilyenek azok az orosz történetek, melyeket szeretünk. Road movie, váratlan happy enddel" - írják a darabról, amelynek főbb szerepeiben Jerger Balázs, Szabó Erika, Rózsa Krisztián, Varjú Olga és Gados Béla látható majd. Az előadás bemutatóját szeptember 27-én tartják.

Ezt követően folytatódik a Bárka átmeneti nehéz helyzete miatt félbeszakadt munka, a Rovarok című produkciót próbálja tovább a társulat. Tasnádi István és Vidovszky György az East Balkán és A harmadik hullám után ismét ifjúsági előadást készít a Bárka Színházban. A "trash revü" egy kérészlány egy napjáról szól: neki ennyi az élete, ezen az egy napon kell valami fontosat tennie. A főbb szerepeket Szabó Emília, Jerger Balázs, Klem Viktor, Nagy Dániel Viktor, Marofka Mátyás és Szabó Simon játssza. A darab bemutatója december 21-én lesz.

Az évad második felében is két premiert tartanak, amelyek közül az első az I. világháború kitörésének századik évfordulójához kapcsolódik. A színház készülő előadása Forgács Péter rendezésében az elmúlt száz évről szól, több szálon futó, izgalmas családtörténet keretében, amelynek szerzője Kőrösi Zoltán. Ezen kívül terveznek még egy bemutatót a 011 Alkotócsoporttal közösen, Radnai Márk rendezésében.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ