Brecht – ötven éve ölik egymást hagyatékán
Dátum: 2006. szeptember 3., vasárnap, 13:33
Él még? És hogyan él? Uncsi, vagy izgi? Baloldali – nem ártott neki a kommunizmus összeomlása, hiszen komcsi volt, nem?

Augusztus 14-e volt halálának évfordulója. Ami Németországban arra volt jó, hogy tanakodjanak: mi a túrót lehet ezzel a drámai-színházi hagyatékkal kezdeni. Klaus Maria Brandauer a Koldusoperát vitte színre, (Berlin, Admiralpalast, főszerepben egy popsztár…), e darabnak mindig is sikere volt, sőt, - most a globalizáció korában, még aktualitása is van („mi egy bankrablás egy bank gründolásához képest”- bár ezt a szlogent is vitatják: közgazdaságilag nem stimmel, – mondják. Na ja…)

Ha érdekli a cikk folytatása, elolvashatja a
Hokedliről című rovatban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ