A Bárka Színház is kilépett a Magyar Színházi Társaságból
Dátum: 2006. szeptember 5., kedd, 7:52
A Bárka Színház is kilépett a Magyar Színházi Társaságból - közölte hétfőn Alföldi Róbert, a Bárka Színház direktora.

A szervezetbõl múlt héten kilépett Új Színház és a Katona József Színház mellé azért csatlakozott a Bárka is, mert - ahogy Alföldi Róbert fogalmazott - a Magyar Színházi Társaság nem végzi el a feladatát és nem képviseli hatékonyan a színház érdekeit.

Az 1997-ben alakult szervezet ügyvezetõ titkára, Vajda Márta elismerte, hogy a társaság működése nem hatékony, mint mondta, szükség volna egy határozott vezetõre, aki képes döntéseket hozni. Jelenleg ugyanis egy 13 fõs bizottság gyakorolja a döntési jogokat, de ennek működése túl körülményes és nehézkes.

A múlt héten hivatalosan is kilépett az Új Színház és a Katona József Színház a színházi társaságból. Az Új Színház direktora Márta István elmondta, hogy nem volt megelégedve a szervezet érdekképviseletével. Leginkább azt kifogásolta, hogy a színházi társaság nincs eléggé jelen a színházi életben, a kommunikációja nem elégíti ki a kívánalmakat, mintha kerülné a nyilvánosságot, „rengeteg esetben nekem sem válaszoltak a kérdéseimre".

Arra a kérdésre, hogy a kilépett színházi vezetõk terveznek-e új szervezetet létrehozni, Márta István nem kívánt válaszolni.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Sokáig csak az a munka tart, amelyet nem merünk elkezdeni."
Charles Baudelaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ