Megalakult a Berzsenyi Színház
Dátum: 2006. szeptember 19., kedd, 8:43
Szombathelyen idén ősszel a város vezetőségének együttműködése révén megalakult a Berzsenyi Színház. Regős Róbert, a Jóban Rosszban című sorozat ex biztonsági őre nem csak a tévénézők szívét hódította meg, hanem a színházi közönségét is.

A Vígszínház művészeként sok rajongó zárta szívébe. A színész élete 180 fokos fordulatot vett, amióta kiszállt a sorozatból, és belekóstolt egy számára teljesen új szakmába. Ősztől egy induló színház alapjait fekteti le ügyvezető igazgatóként, Szombathelyen. A művészeti vezető Walla Ervin. A színház a HEMO (Helyőrségi Műveldési Otthon) felújított épületében kapott helyet.

Céljaik között szerepel egy merőben új típusú, fiatalos közeg meghódítása, a színes, izgalmas repertoár összeállítása. Kezdő színészeknek is remek lehetőséget kínál az alakuló társulat, hiszen a Berzsenyi Dániel Főiskola színész szakos hallgatói lehetőséget kapnak arra, hogy a szombathelyi közönség előtt élesben bizonyítsanak.

A szombathelyi főiskolán már harmadik éve működik színészképzés, a hallgatók most a HEMO-ba költöznek, és ott folytatják tanulmányaikat. A tanszék vezetője Zsurzs Katalin színművész. A közeljövőben állandó társulat működhet a megyeszékhelyen, a mostani tehetséges hallgatókkal karöltve. Januártól pedig színész I. szakot indít a főiskola, melyre azok a tanulók jelentkezhetnek, akik már megszerezték a színész II. képesítést.

A Berzsenyi Színház a 2006/2007-es évadban több, izgalmas produkcióval várja közönségét. Mivel a szórakoztatás, a minél szélesebb réteg meghódítása fontos szempont, egy vidám, zenés családi vígjátékkal debütálnak. A „Macskafogó 1 ˝” premierje a tervek szerint november 18-án, szombaton lesz.

Az évadban bemutatják még a Diákszerelem c. musicalt, Katajev: A kör négyszögesítése c. vígjátékát, Richard Harris: Balláb c. drámáját, Csokonai: Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak c. vígjátékát, az Operett slágerek másképp valamint a Humorterápia c. könnyed összeállítást.

A színészeket és rendezőket egyelőre produkciókra szerződteti a színház vezetése. Továbbá számítanak a már meglévő helyi színtársulatokkal és a Szombathelyei Szimfonikus Zenekarral való együttműködésre.

 

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ