Eltűnt idő nyomában a Tháliában
Dátum: 2006. szeptember 20., szerda, 12:52
Az elmúlt évad különleges premierjét tartották a szolnoki Szigligeti Színházban. A társulat március 10-én Alföldi Róbert fõszereplésével nagy sikerrel mutatta be Harold Pinter – Di Trevis: Az eltűnt idő nyomában című színművét.
Marcel Proust regényének története elevenedik meg két órában. A valóságos forgószínpadon egyszerre élhetjük át a múltat, a jelent és a jövõt. A színrevitel egyik érdekessége, hogy a magyar divatszakma világhírû képviselõje, Zoób Kati álmodta meg és készítette el a jelmezeket. A darab rendezõje Szikora János.


Az elõadást a fõvárosi közönség is láthatja, a budapesti Thália Színházban október 24-én, 25-én, november 20-án, 21-én és 22-én tekinthetik meg az érdeklõdõk.


A felvétel a közönségsikert hozó szolnoki bemutatón készült. Alföldi Róbert, Szikora János, Zoób Kati az elõadás szereplõivel köszöni meg a premier nézõinek tapsát.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ