Szabó Attila lett a legjobb író a II. Bábos Drámaíró Versenyen
Dátum: 2015. március 30., hétfő, 10:08

Győző és a Koffertigrisek című darabjával Szabó Attila nyerte el a legjobb írónak járó díjat a II. Bábos Drámaíró Versenyen, amelynek elismeréseit vasárnap adták át a Békéscsabai Ibsen Stúdiószínházban.

A négynapos megmérettetésen a legjobb rendező díját Antal Attila szabadkai művész érdemelte ki Kolozsi Angéla Lomtalanítás című darabjának színpadra állításáért.

A legjobb színész Mészáros Mihály, a Békéscsabai Jókai Színház művésze lett, a legjobb színésznőnek a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagját, Szőts Orsit választották.

A legizgalmasabb karakterszínésznek járó elismerést a Jókai Színházban játszó Presits Tamás kapta, a legjobb vendégszínésznek Nagy Mónikát, a debreceni Vojtina Bábszínház tagját választották.

A zsűri a legjobb dramaturgiájú darab szerzői különdíjával Kolozsi Angélát tüntette ki.

A legjobb előadás - a közönség szavazata alapján – A Cseppnyi Önbizalom Kútja lett, amelyet Bertóti Johanna írt és Kovács Petra Eszter rendezett.

A díjakról öttagú zsűri döntött, a grémium tagja volt Elek Tibor irodalomtörténész, Zalán Tibor, a Békéscsabai Jókai Színház dramaturgja, Kiszely Ágnes, a Kecskeméti Ciróka Bábszínház igazgatója és Turiné Kovács Márta, a békéscsabai önkormányzat munkatársa. A zsűri elnöke Tarján Tamás József Attila-díjas dramaturg volt. A II. Bábos Drámaíró Versenyen a Békés Megyei Hírlap csütörtöki számának cikkei közül sorsoltak ki egy címet (Hagyomány lett a Cseppnyi Önbizalomból), ez alapján írt a három író egy éjszaka alatt egyfelvonásos gyermekdrámát. A versenyben részt vevő három bábszínház - a békéscsabai, a debreceni és a szegedi teátrum - művészei a felkérést elfogadó rendezőkkel alig két és fél nap alatt állították színpadra a műveket.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ