Közönségdíjas színművész
Dátum: 2006. október 6., péntek, 20:26
Fillár István kapta a Pécsi Nemzeti Színház idei közönségdíját – a színész az elismerést a teátrum Hűtlen hűség című előadásának premierje előtt vehette át a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

A British American Tobacco Hungary (BAT) által alapított és Pécsett az év színészének is nevezett közönségdíjat tizenkettedik alkalommal ítélték oda az elmúlt évadban a nézők által a legjobb teljesítményt nyújtó művésznek.

A 2005/2006-os évadban összesen 2520 néző töltötte ki és dobta be a belépőjegye mellé kapott szavazócédulát, közülük 298-an voksoltak Fillár Istvánra, akit immár harmadik alkalommal tüntettek ki a pénzjutalommal is járó díjjal.

A művész a nézők szeretete mellett rangos szakmai elismeréseket is magáénak tudhat: munkásságát eddig a Szendrő Józsefről és Őze Lajosról elnevezett díjakon kívül a Budapesti Tavaszi Fesztiválon odaítélt kitüntetéssel és tavaly Jászai Mari-díjjal ismerték el.

Az év színészét egyebek mellett a Macskafogó Grabowskijaként, Cyranóként, vagy az Anconai szerelmesekben Luigi de Soróként ünnepelhette a közönség. A művész Grabowskit jelenleg nemcsak a Macskafogó pécsi, hanem a budapesti Magyar Színház előadásain is alakítja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ