Nyolc bérletes bemutatót tervez a következő évadra a szombathelyi Weöres Sándor Színház
Dátum: 2016. május 25., szerda, 10:05

Nyolc bemutatót tervez bérletesei számára a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, melynek őszi és tavaszi műsortervét Jordán Tamás, a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón ismertette kedden.

Az őszi bérletsorozatban a nagyszínpadon William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát és Bakonyi Károly - Szirmai Albert Mágnás Miska című operettjét, a Márkus Emília teremben pedig Henrik Ibsen Kísértetek című drámáját és Roberto Cossa A dédi című komédiáját láthatja a közönség.

Tavasszal a nagyszínpadon Anton Csehov Ivanov című drámáját és Moliére Tartuffe című vígjátékát láthatja a bérletet vásárló közönség, a Márkus Emília teremben pedig Moritz Rinke Vineta köztársaság című színművét, valamint Ben Jonson Volpone című komédiáját állítja színpadra a társulat.

Bérleten kívül viszik színre Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című drámáját, amelynek helyszíne a színház igazgatói irodája lesz, valamint B. Török Fruzsina Végállomás Lev Tolsztoj nyomán című egyrészes krimijét Koltai Róbert rendezésében, amelynek a Studió színpad ad otthont.

Jordán Tamás elmondta: a következő évadban is biztosan műsoron tartják A dzsungel könyve, a Makrancos Kata, a Vitéz Mihály, valamint A falu rossza című darabokat.

Hozzáfűzte: a Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódva idén is lesz Karneválszínház, amely során Eduardo De Filippo Nem fizetek! című komédiáját adja elő a társulat, Réthly Attila rendezésében.

A direktor a személyi változásokról szólva bejelentette: távozik a társulattól Sodró Eliza, aki a Radnóti Színházban folytatja, helyette pedig Gonda Kata érkezik Szombathelyre, aki eddig a Vígszínház művésze volt. Távozik a társulattól Görög László is.

Jordán Tamás úgy fogalmazott: a Weöres Sándor Színház több nagyon eredményes évadot tudhat maga mögött, amit egyszerre jelez a bérletes közönség számának folyamatos emelkedése, a színházi szakma megbecsülése, valamint azok a díjak, amelyeket az elmúlt években a társulat és annak egyes tagjai kaptak.

Jordán Tamás bejelentette: 2017-ben lejár az igazgatói mandátuma, és újra pályázni kíván a posztra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ