Színházünneppel várják a nézőket Miskolcon
Dátum: 2016. agusztus 27., szombat, 7:52

Régi és leendő nézők, bérletesek toborzása, az új évad darabjainak ízelítője, a társulat új tagjainak bemutatása a célja annak a színházünnepnek, amelyet szeptember 4-én tartanak az ország legrégebbi kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház előtt és a teátrum melletti Déryné parkban.

A színház tájékoztatása szerint egyebek mellett flashmobokkal, közös bográcsozással, előzetesekkel az új bemutatókból, közös ünnepléssel, zenével, nótázással, kosztümpróbával, játékkal várják a közönséget az évadnyitást megelőző programra, amely ezúttal a Kivilágos kivirradtig címet viseli, utalva ezzel arra, hogy Móricz Zsigmond remekét is műsorára tűzi a teátrum.

Idén is a színészek ajánlják a bérleteket, a leendő és régi nézők, vagy egyszerűen csak a kíváncsiskodók haza vihetnek egy darabot a világot jelentő deszkákból. A színpad deszkái 1986-tól 2016-ig szolgálták a produkciókat és a művészeket, ám a nyár folyamán új deszkákra cserélték az elkopott deszkákat, a régieket pedig a nézőknek ajándékozzák.

A Miskolci Nemzeti Színház tizenhat bemutatóval készül 193. évadára, a szezonban egyaránt színre kerül opera és operett, musical, komédia, dráma, balett és zenés mesejáték. Béres Attila igazgató szerint különlegesnek ígérkezik az évad, amelyet a bemutatásra kerülő darabok és a színház előtt álló lehetőségek alapján úgy állítottak össze, hogy mindenki találjon magának olyan előadást, amely kedvére való.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ