Színházi tehetséggondozó pályázatot hirdetett a főváros
Dátum: 2016. szeptember 26., hétfő, 7:54

Második alkalommal hirdette meg Budapest Főváros Önkormányzata a Füge Produkcióval karöltve a Staféta pályázatot a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében.

A tavalyi évtől eltérően idén nem meghívásos, hanem nyílt formában tették közzé a kiírást, így szeptember 30-ig minden olyan fiatal, pályakezdő alkotó vagy alkotócsoport benyújthatja jelentkezését, aki rendelkezik már a színház, vagy a tánc területén referenciával - közölte az MTI-vel pénteken a Füge Produkció.

A tavalyi évadban a Staféta égisze alatt négy produkció jött létre, idén ősszel pedig újabb öt előadás valósul meg: az érdeklődők a Trafóban október 11-én Kálmán Eszter A tó, november 10-én Dollár Papa Gyermekei - Ördög Tamás Csehov, november 17-én pedig Fülöp László Visions of Doing című bemutatóját tekinthetik meg. A MU Színházban november 12-től Rózsavölgyi Zsuzsanna Kata című koreográfiája, a Jurányi Házban pedig december 1-jétől a Trojka Színházi Társulás - Soós Attila Virginia Woolf Orlando című művének a feldolgozása lesz látható.

A Staféta záróeseményére díjátadó gála keretében kerül sor december 8-án a Jurányiban, ekkor az idei pályázat eredményhirdetésén túl fény derül majd arra is, hogy ki kapja a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját az idei év bemutatói közül, a gála előtt pedig lehetőség nyílik a Staféta keretében létrejött előadások újbóli megtekintésére.

A pályázat felhívása és további információ a www.fugeprodukcio.hu/fuge/hirfolyam/963-palyazati-felhivas-2016-stafeta-2.html honlapon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ