Vasárnap kezdődik a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Dátum: 2016. szeptember 26., hétfő, 8:19

Előadásokkal, filmekkel, zenei programokkal, könyvbemutatókkal, kiállításokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják öt napon át a közönséget a vasárnap kezdődő XXIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon Szabadkán.

Szeptember 25. és 30. között tizenhat előadás verseng a rendezvény fődíjáért, a Grand Prix-ért. Díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért.

A produkciók Romániából, Kolumbiából, Kanadából, Oroszországból, Szlovéniából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Lengyelországból, Indonéziából és Szerbiából érkeznek a vajdasági városba. Magyar előadás az idei szemlén nem szerepel.

A zsűrit Adriana Teodorescu román színházi szakember, Dragoslav Todorovic szerb színész-rendező, valamint Daria Ivanova ukrán rendező alkotja.

A Kis herceg-életműdíjat az idén Zoran Hristic szerb zeneszerző, valamint Mimmo Cuticchio olasz színész, rendező, mesélő veheti át.

Az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi több mint húsz évben mintegy 50 országból több mint ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ A fal mindig keményebb, mint a fejünk, amellyel be akarjuk törni."
Marie Curie
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ