Megalakult a Nemzetiségi Színházi Szövetség új elnöksége
Dátum: 2016. október 19., szerda, 9:46

Megalakult a Nemzetiségi Színházi Szövetség új elnöksége: Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója vállalta el az elnöki tisztséget, munkáját még négy elnökségi tag segíti.

A Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Közhasznú Egyesület hétfői tisztújító közgyűlésén választotta meg a szervezet új elnökségét - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írják, Csasztvan András mellett az egyesület új vezetőségében Frank Ildikó (Magyarországi Német Színház) titkárként, Rusz Milán (Magyarországi Szerb Színház) alelnökként vesz részt, továbbá Jónás Judit (Cinka Panna Cigányszínház) és Vidákovics Szláven (Pécsi Horvát Színház) tagja az elnökségnek.

A tisztújító közgyűlés elején a tagok egy perces néma csenddel emlékeztek meg a nemrég elhunyt alapító elnökről, Gergely Lászlóról. Az új elnökség a szövetség érdekképviseleti tevékenységét erősítve folytatja a 2010-ben elkezdett munkát.

A szervezet a magyarországi nemzetiségi színházi kultúra fejlesztésére hivatott. Feladatai közül a színházi értékek védelme, a magyarországi nemzetiségi színjátszás területén működő színházi szervezetek munkájának segítése áll.

Az egyesület további tevékenységei között szerepel színházi produkciók létrehozása és helyi kulturális programok szervezése. Ezen elvek mentén az új elnökség szeretné ismét megrendezni a Nemzetiségi Színházak Találkozóját, az Arcusfestet, amely nemcsak a szakmai találkozást teszi lehetővé, hanem kiváló alkalom a nemzetiségi színjátszás bemutatkozására is. Ennek egyik fontos pillére a Pécsi Országos Színházi Találkozón való további megjelenés és a Magyar Teátrumi Társaság nyári fesztiválján, a Szarvasi Vízi Színház programjában való részvétel.

A Nemzetiségi Színházi Szövetség egyik küldetése a kisebbségek anyanyelvi színjátszásának fenntartása és erősítése, amelynek egyik bástyája lehetne a régóta vágyott budapesti játszóhely is - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Amit nem értünk, azt véletlennek nevezzük."
Teller Ede
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ