Kirják Róbert igazgathatja a nyíregyházi színházat
Dátum: 2016. október 28., péntek, 10:37

Kirják Róbert, az eddigi megbízott ügyvezető igazgató irányíthatja továbbra is a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, új vezetői megbízatása ötéves időtartamra szól - erről döntött csütörtökön a helyhatóság közgyűlése.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesterének közlése szerint a teátrum ügyvezető igazgatói posztjára az intézményt fenntartó önkormányzat által kiírt pályázatról csütörtökön zárt ülésen döntött a közgyűlés.

Kirják Róbert a február 9-én indoklás nélkül felmentett Schlanger András színész-rendezőtől vette át ideiglenesen a nyírségi színház igazgatását. Az önkormányzat június 30-án írt ki pályázatot a posztra, amelyen Kirják Norbert is indult.

A 38 éves Kirják Róbert 14 éve dolgozik a Móricz Zsigmond Színháznál, 2002-ben lett gazdasági igazgató. 2010. december 1-jétől, 2013. június 30-ig az ügyvezetői és a gazdasági igazgatói munkakört egyszerre töltötte be, majd a színház 2013. július 1-jei nonprofit kft-vé alakulásától cégvezetőként tevékenykedett.

Pályázatában a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Móricz Zsigmond Színház eddigi, a szakma által színvonalasnak tartott művészeti munkájának megőrzését, illetve továbbfejlesztését jelölte meg. Továbbá kiemelkedő feladatának tartja a ma már Európa-hírű nyíregyházi Vidor Fesztivál évenkénti megrendezését is, amely augusztus végén, szeptember elején több mint 400 előadással, utcaszínházi jelenettel, filmvetítéssel, kiállítással és könnyűzenei koncerttel várja az érdeklődőket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ