Gellérthegyi álmok címmel tart bemutatót a Thália Színház
Dátum: 2016. november 5., szombat, 17:19

Próza és tánc egyetlen előadásban: a Thália Színház nagyszínpadán szombaton mutatják be azt a különleges, komplex színházi élményt ígérő produkciót, amely Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című drámája alapján készült. A darab két főszerepét Schell Judit és Finta Gábor játssza és táncolja.

Az előadásban olyan különleges vetítési technikát használnak, amely prózai színházban újszerű hatást kelt - olvasható a Thália Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A darab történetének fonalát eredeti és "kölcsönvett" zenékre készülő táncok, mozgásszínházi víziók szakítják meg, és emelik át egy másik dimenzióba, másik műfajba, amelyből azonban újra és újra visszatérünk a darabbeli hátrahagyott villába.

Schell Judit a prózai színház egyik legsokoldalúbb egyénisége, Finta Gábor Pécs, Rotterdam és a Belga Királyi Balett után a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa volt.

"Ez a színdarab nagyon sok lehetőséget ad a víziókra" - idézik a közleményben Schell Juditot. A színésznő elmondta: a történet 1944-45-ben Budapest ostromának idején játszódik. Egy elhagyott gellérthegyi villában hoz össze a sors egy menekülő zsidó lányt és egy katonaszökevény fiút. A két fiatal egymásra utaltságában úgy üti el az időt, hogy mesélni kezdenek. Sok mindent elmondanak a múltjukból, majd pedig elképzelik, eljátsszák a jövőjüket, ezért is gondoltam arra, hogy mozgással, tánccal jeleníthetnénk meg ezeket a víziókat - mondta Schell Judit.

Az alkotók különleges látványvilágot terveztek, amelyben segítségükre volt a Freelusion - az egyik leghíresebb 3D videomapping stúdió -, amely Las Vegas legnívósabb pódiumain bizonyított már olyan show-műsorokban, mint Criss Angel Mindfreak Live-ja vagy Tim Burton legújabb filmjének bemutató estje - áll az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a szakmájukban úttörő, 12 nemzetközi díjjal rendelkező csapatnak öt kontinensen, több mint 200 fellépése volt már 40 különböző országban. A Gellérthegyi álmok című produkcióhoz virtuális díszletet terveztek és gyártottak, amely az előadás folyamán varázslatos vízióvá formálódik. A valósághű 3D animációt egy speciális, több síkból álló vászonrendszerre vetítik.

A produkció zeneszerzője Balázs Ádám, a dramaturg Zöldi Gergely. A jelmezeket Gallatz Rita tervezte, a látvány a Freelusion, a grafika Solt Attila munkája.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ