A Bunkerrajzolót mutatja be a Pannon Várszínház
Dátum: 2016. november 5., szombat, 17:29

A Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell élettörténetét dolgozza fel A Bunkerrajzoló című "zenés életrekonstrukció", amelynek ősbemutatója szombaton lesz a Pannon Várszínházban Veszprémben.

Két műfaj találkozásának nevezte az ősbemutatót a pénteki veszprémi médianapon a Pannon Várszínház igazgatója. Vándorfi László elmondta: Géczi János tavaly megjelent A Bunkerrajzoló című könyve egy "monológszerű szociografikus mű" a Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell vallomásaiból és ott vannak az együttes dalai, melyek mondanivalójukkal az érzelmeket erősítik.

"Extrém és artisztikus", a kortárs táncot, a prózát, az éneket és a képzőművészetet ötvöző előadás jött létre - fogalmazott a színházigazgató, aki Lenchés Mártonnal és Molnár Ervinnel, a társulat két tagjával közösen állította színpadra a darabot.

A műben a főszereplő három különböző, a szenvedélyek poklában néha egymással is harcban álló személyiségét három színész formálja meg: Szente Árpád Csaba a naivabb, Szelle Dávid a szenvedélyesebb, míg Kékesi Gábor az érettebb, összegző alakjaként jelenik meg.

A darab ötlete a várpalotai Molnár Ervintől származik, aki olyan előadást kívánt létrehozni, mely a mostani 30-as, 40-es korosztályhoz szól egy nemzedék problémáiról. Lenchés Márton kiemelte: elsősorban a könyv adaptációjáról van szó, amelyben a dalok az érzelmeket erősítik fel olyan szituációba helyezve, ahol azok együtt élnek a játékkal.

A koreográfia Krámer György munkája, aki - némán, csak mozdulatokkal kommunikálva - maga is megjelenik a színpadon, a díszletet pedig Khell Csörsz tervezte.

A Bunkerrajzoló premierjét szombat este tartják Veszprémben, november 14-én pedig Budapesten a Thalia színházban is bemutatják a darabot.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ A lelkesedés nem pótolja a tehetséget. A tehetség nem pótolja az edzést. Az edzés nem pótolja az intelligenciát."
Felirat a Minneapolisi Sportpalota főbejáratán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ