Jelena Zelenszkaja és Roman Muravickij az Erkel Színházban
Dátum: 2016. november 17., csütörtök, 7:55

A moszkvai Bolsoj színház hat vezető szólistája, köztük a világhírű Jelena Zelenszkaja és Roman Muravickij lép fel december 12-én a fővárosi Erkel Színházban - hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

A moszkvai Nagyszínház művészei folyamatosan a világ legjelentősebb operafesztiváljain szerepelnek, a magyar fellépést követően Pozsonyban fogják népszerűsíteni a Bolsojt - mondta el Tóth Gergely producer.

Hozzáfűzte: Budapesten a három férfi és három női énekes egy válogatást ad elő Puccini és Verdi legismertebb műveiből, így a Toscából és a Turandotból is.

Az operagálán Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényel, és közreműködik a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar. Jelena Zelenszkaja és Roman Muravickij mellett fellép Szvetlana Silova, Andrej Grigorjev, Olga Abramova és Alekszej Nyekludov is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„A nyelv semmivel sem inkább kulturális találmány, mint mondjuk a függőleges testhelyzet."
Steven Pinker
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ