Elhunyt Jászai László színművész
Dátum: 2016. december 11., vasárnap, 11:14

Életének 82. évében péntek hajnalban elhunyt id. Jászai László Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett színművész - tudatta az Újszínház az MTI-vel.

Mint írják, Jászai László 1957-ben szerzett diplomát. Pályafutása alatt számtalan színházi szerepben és filmben láthatta a közönség, tagja volt többek között a győri Kisfaludy Színháznak, a Szegedi Nemzeti Színháznak és a debreceni Csokonai Színháznak, valamint a veszprémi Petőfi Színháznak.

A színművészt, aki 1991-ig lépett színpadra, több mint 200 szerepben láthatta a közönség.

Temetéséről a család később intézkedik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ