Háromszor játssza karácsonykor a Varázsfuvolát az Erkel Színház
Dátum: 2016. december 22., csütörtök, 8:07

A karácsonyi időszakban háromszor, pénteken, szombaton és vasárnap láthatja a közönség a Varázsfuvolát az Erkel Színházban.

Mozart utolsó operája valóban egy varázsopera, és azért jó, hogy karácsonykor is műsorára tűzi a Erkel Színház, mert megnyugvást adhat ebben a "túlságosan az anyagiakra figyelő és mindenféle váratlan borzalmakkal teli világban" - hangsúlyozta Palerdi András, a Magyar Állami Operaház magánénekese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hozzátette: a gyönyörű zene mellett a darab mondanivalója is nagyon fontos, amely szerint ki kell állni az élet próbáit és segíteni kell embertársainkat is, hogy a nehézségekkel könnyebben tudjunk szembenézni.

Emanuel Schikaneder Mozart zenéjére írt történet a felnőtté válásról szól, tele szimbólumokkal, csodás hangszerekkel, komor és tragikus, illetve vidám és játékos elemekkel. A darabban a jó és a rossz, a fény és a sötétség, a mese és a valóság áll szemben egymással.

A darabot Szinetár Miklós rendezte, a főbb szerepekben Palerdi Andrást, Fried Pétert, Kovács Istvánt, Szappanos Tibort, Pataky Dánielt, illetve Tetiana Zhuravelt és Rőser Orsolyát láthatja a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ