Pataki András színigazgató lett a Pro Kultúra Sopron ügyvezetője
Dátum: 2016. december 26., hétfő, 13:13

Pataki András soproni színházigazgatót választotta a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a városi képviselő-testület csütörtökön.

Nyerges Ferenc korábbi igazgató és Réthly Attila rendező jelentkezett még a pályázati felhívásra, amit a fenntartó önkormányzat írt ki ősszel. A jelenlegi vezető, Horváth Zoltánné megbízatása 2017 nyarán jár le. Az új ügyvezető február 1-jétől töltheti be tisztségét a Soproni Petőfi Színházat és a Fertőrákosi Barlangszínházat is működtető intézmény élén.

Pataki András a közgyűlés döntése után az MTI-nek kiemelte: rendkívül széles körű feladatot kell ellátnia a színházi működéstől kezdve a művelődési ház mindennapi tevékenységének irányításáig.

Ahhoz, hogy a legújabb kihívásoknak is megfelelhessen a szervezet, paradigmaváltásra van szükség filozófiájában - mondta. Majd hozzátette: a szolgáltatás mellett a közösség szolgálatának, a közérdek érvényesülésének, a nyitottságnak és a transzparenciának kell érvényesülnie a mindennapi működésben.

A leendő ügyvezető az intézményen belül három nagy területet kijelölését tervezi, amelyek ügyeivel majd egy-egy igazgatóság foglalkozik, élükön a gazdasági, a közművelődési és a művészeti vezetővel.

A gazdasági igazgatóságon belül egy önálló értékesítési osztály alakul - tette hozzá Pataki András.

A Fertőrákosi Barlangszínház irányítása, a Soproni Petőfi Színházzal együtt a művészeti igazgató hatáskörébe kerül. Ez a feladatkör pedig magában foglalja a főrendezői teendőket is, amelyet Pataki András a jövőben is ellát majd.

Pataki András 2012 óta a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője. Megbízatása a Pro Kultúra élén 2022. január 31-ig szól.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Az egyetlen bűn, amelyet nem tudunk egymásnak megbocsátani – a véleménykülönbség."
Ralph Waldo Emerson
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ