Emlékestet szerveznek a Gyulai Várszínház elhunyt igazgatójának tiszteletére szerdán
Dátum: 2017. január 25., szerda, 21:20

Gedeon Józsefre, a Gyulai Várszínház novemberben elhunyt igazgatójára emlékeznek szerdán a teátrum kamaratermében a Homage to Shakespeare jazz-szvittel.

A Homage To Shakespeare a Gyulai Várszínház korábbi igazgatójának felkérésére íródott az irodalomtörténeti kolosszus halálának 400. évfordulója alkalmából. A darab több tételes jazz-szvit, ősbemutatója tavaly júliusban volt a 12. Shakespeare Fesztiválon - olvasható az intézmény honlapján.

A zenei projekt létrehozója Bágyi Balázs jazzdobos, zeneszerző, a mai magyar jazz-színtér meghatározó művésze. Együttesének tagjai a hazai jazz elismert, fiatal képviselői. A produkció énekesnője Pocsai Kriszta.

Gedeon József súlyos betegséget követően, életének 61. évében, november végén hunyt el. A Gyulai Várszínházat jelenleg Varga Marianna igazgatja, akit tavaly ősszel neveztek ki Gedeon József mellé második ügyvezetőnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ