Finn vendégrendezők Magyarországon
Dátum: 2006. október 25., szerda, 13:32
Több neves finn színházi szakember érkezik ősszel Budapestre, a Finnpad projekt részeként. Ennek célja hogy a finn kortárs drámát Magyarországon és a szomszédos országokban megismertesse.

Északi rokonainktól elõször a Csoportszínház (Ryhma:teatteri) igazgatója, a drámaíró-rendezõ Mika Myllyaho és Juha Jokela drámaíró repül Budapestre, hogy megismerkedjen a magyar kollégákkal.

November elején a Krétakör Színház meghívására jön Budapestre Kristian Smeds és a Houkka Bros társulat. November 3-án a Merlin Színházban a Houkka Bros két műve lesz látható. Kristian Smeds a Jégképkockák munkacímet viselõ drámáján dolgozik a Krétakör színészeivel, amelybõl a tervek szerint november 9-én lesz premier a Merlin Színház nagytermében.

A finnek az utóbbi években jelentõsen erõsítik külföldi kulturális kapcsolataikat. Ezen belül szeretnék megismertetni drámáikat külföldön és arra törekednek, hogy a finn színházi világ neves művészei együttműködjenek magyar és más nemzetiségû kollégáikkal.

Hamarosan megszületik a finn kortárs drámát bemutató magyar nyelvű elektronikai tájékoztató anyag, a finn Oktatási Minisztérium támogatásával.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ