Jordán Tamás és Dér András pályázik a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára
Dátum: 2017. február 11., szombat, 10:40

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum jelenlegi igazgatója mellett Dér András filmrendező, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház (WS) igazgatói posztjára - közölte az MTI-vel csütörtökön a színházat fenntartó és vezetői pályázatot kiíró önkormányzat.

A szombathelyi közgyűlés tavaly december közepén döntött arról, hogy pályázatot hirdet a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezető munkakörének betöltésére, mivel a jelenlegi ügyvezető megbízása 2017. szeptember 30-án lejár - olvasható a városháza által kiadott közleményben.

Hozzáfűzték: a kiírásban megjelölt határidőig két pályázat érkezett, a csatolt pályázati dokumentáció mindkét pályázó esetében teljes volt.

A pályázatokat a továbbiakban előbb egy szakmai bizottság értékeli, majd az önkormányzat illetékes bizottságai is megteszik javaslatukat, végül pedig mindezek figyelembe vételével Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése hozza meg a döntést, várhatóan a testület március 2-i ülésén. A vezetői kinevezés öt évre szól.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ