Gyermekopera és vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház műsorán
Dátum: 2017. február 22., szerda, 8:45

Mozart Varázsfuvolájának gyermekváltozatát és Gábor Andor Dollárpapa című komédiáját mutatják be a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színházban.

Gyüdi Sándor főigazgató a programokról rendezett keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Mozart Varázsfuvolájának gyermekek számára készített meseolvasatát Parázsfuvolácska címmel Toronykőy Attila rendezésében pénteken mutatják be. A kerettörténetet és a dialógusokat Lackfi János írta át, a cselekményt cirkuszi környezetbe helyezte, a gyerekeket látványos, érdekes díszletek akrobaták, bohócok, vicces jelmezek fogadják majd.

A premier másnapján, az előadás után a gyermekek a színpadon mutathatják be saját jelmezüket. A Korábban Érkeztem Alapítvánnyal közösen szervezett jótékonysági programra várják azokat a gyermekeket, akiknek egykor a koraszülött intenzív osztályon kezdődött az életük.

Gábor Andor Dollárpapa című komédiáját Horváth Péter állítja színpadra. A rendező úgy fogalmazott, a március 3-tól látható darab a magyar nyelven írt vígjátékok egyik legjobbika, ugyanakkor gogoli indíttatású szatirikus történet a pénzről és annak hatásáról.

A mű tele van derűvel, nem a vétkeseket állítja pellengérre, hanem a vétkeket mutatja be - mondta a rendező. Elárulta, a zenés lábjegyzettel ellátott előadáson a szerző kortársai által írt dalok is fölcsendülnek majd.

Hagyományosan a várost romba döntő 1879-es árvíz évfordulójához kapcsolódva rendezik a Szegedért Alapítvány gálaestjét. Március 11-én a Nagyszínházban Snétberger Ferenc gitárművész és tanítványai adnak koncertet.

Március 13-án a Szent-György Albert Rotary Club jótékonysági rendezvényén két alkalommal játsszák az Anconai szerelmesek című zenés komédiát Szilágyi Annamária rendezésében. Az előadások bevételét a rotaristák nemzetközi gyermektáborára fordítják, melyen a környező országokból érkező általános iskolás diákokat látnak vendégül.

Március 25-én a Kisszínházban rendezik a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny döntőjét, melyen a fiatal művészek nagyzenekari kísérettel mutatkoznak be a közönség előtt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Ami lámpafényben igaz, az nem mindig igaz napfényben."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ