Mágikus állatok iskolája címmel készül zenés mesejáték a Kolibri Színházban
Dátum: 2017. február 23., csütörtök, 21:35

Margit Auer Mágikus állatok iskolája című műve alapján Novák János rendezésében zenés mesejáték készül a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban. A kisiskolás korosztálynak szóló előadás bemutatóját szombat délután tartják.

A színház közleménye szerint a mesében a valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról gazdáikon kívül senki más nem tudja, hogy beszélni is tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. A váratlan jövevények azonban megkönnyítik a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremtenek, és izgalmas kalandokba keverik kis gazdáikat.

A darabban a kilencéves "Béna" Benni új tanárnőt és új osztálytársnőt kap az iskolaév elején. A tanárnő, Miss Cornfield bátyja mágikus állatokkal kereskedik. Ida, az új osztálytárs szívesen barátkozna Bennivel, de a fiú ellopja a kislány kedvenc fülbevalóját, tönkreteszi az iskolaigazgató féltett növényét. Vagy ez csak a látszat? Az összekuszálódott szálakat Mister Morrison mágikus állatai segítenek kibogozni.

"A mágikus állatok különleges lények. Néha úgy tűnik, olvasnak a gondolatainkban. Ismerik a legtitkosabb kívánságainkat" - olvasható a darab ismertetőjében.

A történetben egy rejtélyről is szó esik, amelyet a gyerekek és a mágikus állatok együtt derítenek fel. Közben mélyebben is megismerhetjük a szereplőket, a tanárokat és gyerekeket, indítékaikat, szorongásaikat, csínytevéseiket és álmaikat. Minden szereplő egyéni jellem, mindenki változik, fejlődik, nem kis mértékben a megjelenő mágikus állatok és a kialakult különös szituációk hatására.

Margit Auer művét Nádori Lídia fordítása alapján Horváth Péter írta színpadra. Az előadás zenéjét Novák János, a dalszövegeket Horváth Péter szerezte. A báb-, jelmez- és díszlettervező Orosz Klaudia, a zenei vezető Kecskeméti Gábor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ