Bábszínházi világnap - A pécsi Bóbita Bábszínházban előadásokkal és tárlatvezetéssel ünnepelnek
Dátum: 2017. március 21., kedd, 10:42

Különleges előadásokkal és a kulisszák mögé kalauzoló bábszínházi sétával ünnepli kedden a bábszínházi világnapot a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben működő Bóbita Bábszínház - tájékoztatta az intézmény igazgatója hétfőn az MTI-t.

Sramó Gábor elmondta: kedden 10 és 14 órai kezdettel tartják a Bóbita Terülj, terülj, asztalkám című hagyományos kesztyűbábos technikával előadott, paravános, élő zenével kísért produkcióját.

Az igazgató izgalmas érdekes programnak nevezte a délelőtt fél tizenkettőkor, illetve délután fél négykor induló bábszínházi sétát, amelyen a résztvevőket az intézmény nagyközönség számára ritkán látható részeire kalauzolják.

Mint kifejtette, a résztvevők megismerkedhetnek kulisszák mögött, valamint a bábkészítő műhelyekben folyó munkával és ellátogathatnak a raktárakba is. Sramó Gábor kitért arra is, hogy a programokra mintegy nyolcvan-száz érdeklődőt várnak, köztük óvodásokat, kisiskolásokat, valamint az idősebb korosztály képviselőit is.

Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy szerdán 15 órakor a nyílik meg a szekszárdi Wosinszky Mór Megyei Múzeumban a Bóbita mintegy 60-70 bábját bemutató - június végéig megtekinthető - kiállítása. Sramó Gábor felidézte: a tárlat anyagát az intézmény fennállásának ötvenedik évfordulóján, a 2011/2012-es évadban állították össze, s azóta - Ceglédtől Mosonmagyaróvárig - az ország számos múzeumában látható volt. A kiállítást Papp Melinda, a Bóbita Bábszínház igazgatóhelyettese és Illés Ilona bábművész nyitja meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ