Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál a tatabányai színházban
Dátum: 2017. március 22., szerda, 8:25

A határon túli és a vidéki társulatok monodráma és stúdiószínházi darabjaiból válogatott előadásokat láthat a közönség szerdától a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház Most Feszt 2017 programsorozatában - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Most Feszt 2017 programjába ötvennél több nevezésből 10 előadást válogattak be. Az előző két évhez képest a fesztivál az eddigi négy nap helyett öt naposra bővült, továbbá két versenyen kívüli előadás is színesíti a seregszemle kínálatát. Ezek újszerű kezdeményezések, azonban nem fértek be a megadott műfaji keretekbe.

Az előadásokat a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Színházi Társaság, a Magyar Teátrumi Társaság és a Színházi Kritikusok Céhe egy-egy delegált tagjából álló zsűri minősíti. Díjazzák a legjobb monodrámát, a legjobb stúdiószínházi előadást, továbbá a legjobb alakítást, valamint az összességében legjobbnak ítélt produkciót.

A fesztivál iránt jelentős a közönség érdeklődése, ezért a szervezők fontosnak érezték, hogy a nézők is kifejezhessék véleményüket. Az idei évben elsőként az összes előadást megtekintők közönségdíjat ítélhetnek oda egy darabnak.

A hagyományoknak megfelelően a fesztivált kiegészítő koncert, kiállítás és gasztronómia program egészíti ki, továbbá a szervezők az előadások után közönségtalálkozón is várják a nézőket. A rendezvény részletes programja megtalálható a fesztivál weboldalán, a mostfeszt.hu címen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Aki viccnek tartja az életet, gondoljon a poénjára."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ