BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
BTF - Minden dolgok könyve címmel tart bemutatót a Kolibri Színház
Dátum: 2017. március 30., csütörtök, 8:39

Minden dolgok könyve címmel tart bemutatót a Kolibri Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében szombaton: a Guus Kuijer kisregényéből készülő, 10-12 éveseknek szóló darabot Kiss Márton állítja színpadra a Kolibri Fészekben.

Az előadás főbb szerepeit Mészáros Tamás, Ruszina Szabolcs és Szanitter Dávid játssza.

A darab egyszerre szól a családon belüli erőszak témájáról, a hitről, a barátságról és a szerelemről. Mindarról, ahogy egy gyermek megtanulja, hogyan nézzen szembe a saját félelmeivel, a körülötte lévő világ igazságtalanságával, és hogyan készüljön fel arra, hogy felnőttként is boldog maradhasson - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, "Thomas története a szív és a fantázia határtalan erejét ünnepli a felnőttek szigorú, erőszakos és szűk látókörű világával szemben".

A Minden dolgok könyve humoros, varázslatos történet. "A kilencéves Thomas Klopper olyan dolgokat lát, amiket mások nem - sellők és trópusi halak úszkálnak az amszterdami csatornákban, békák hada dörömböl a bejárati ajtón, a szomszédasszony vén boszorkány; sőt imádkozás közben még az is kiderül, hogy Jézus vasárnap imád villamosra szállni. Pedig Thomas apja szerint az hatalmas bűn" - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, a fiú mindent lejegyez a naplójába, a Minden dolgok könyvébe, ez nyugtatja meg, amikor az apja elveri, vagy amikor az angyalok sírni kezdenek az édesanyja miatt.

Guus Kuijer kisregényéből Richard Tulloch adaptációja alapján a szövegkönyvet az előadást rendezőként is jegyző Kiss Márton írta. A produkció dramaturgja Horváth Péter, látványtervezője Polgár Péter, a zenét Sulyok Benedek szerezte.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ