Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tervez a 2017/18-as évadban a szolnoki Szigligeti Színház
Dátum: 2017. március 30., csütörtök, 8:56

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a szolnoki Szigligeti Színház - mondta a teátrum igazgatója szerdán, a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatón.

Balázs Péter kiemelte: a színháznak 13 ezer bérletese van, a darabok mindig teltházasak. Bérleteket május 3-tól lehet váltani, az árak nem emelkednek.

Az évad augusztus 31-én az Anconai szerelmesek című bérletszünetes előadással kezdődik.

Szeptember 22-én mutatják be Molnár László rendezésében a Békeffi István-Stella Adorján szerzőpárostól a Janika című vígjátékot. Kertész Marcella jutalomjátékának ígérkezik a férje szerelméért küzdő asszony szerepe - mondta Balázs Péter.

Október 6-án tűzik műsorra Méhes László rendezésében Somogyi Gyula, Eisemann Mihály, Zágon István szerzőktől a Fekete Péter című kisoperettet.

Mindig nagy siker a balszerencsés főszereplő - Szente Vajk -, akinek végül a szerelemben lesz szerencséje - jegyezte meg az igazgató.

A kezdeti vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben november 10-én. A világirodalom egyik legizgalmasabb, máig megdöbbentően aktuális politikai krimije különös, gazdag, elegáns világba repíti a nézőket.

December 15-én mutatják be a Martos Ferenc-Huszka Jenő szerzőpárostól a Lili bárónő című operettet fülbemászó, megunhatatlan slágerekkel. A darabot Balázs Péter rendezi Lőrincz Judit és Járai Máté vendégszínészek főszereplésével.

Február 16-án lesz látható Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiája Barabás Botond és Radó Denise főszereplésével.

A szezont március 30-án Szente Vajk, Galambos Attila, Bolba Tamás szerzők Csoportterápia című musicaljével zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek. Ám a pszichológusra hiába várnak... Érdekesség, hogy az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra - mondta a szolnoki színház igazgatója.

Balázs Péter kiemelte: továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

Kiss József színész-rendező a sajtótájékoztatón elmondta: a Szín-Mű-Helyben szeptember 23-án lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

A Szigligeti Színház társulata május 11-én a Vidám kísértet című darabot mutatja be a budapesti Klebelsberg Kulturkúriában, június 24-én a Szarvasi Vízi Színházban, június 25-én a békéscsabai önkormányzat díszudvarán.

Május 20-án Szolnokon vendégeskednek a József Attila Színház művészei, az Angyalföldi ballada című darabot mutatják be.

Szeptember 2-án az Anconai szerelmesek című vígjátékkal fesztiválon vesz részt a társulat a Klebelsberg Kulturkúriában. A vígjátékot október 10-től a fővárosi József Attila Színházban játsszák a szolnokiak havonta két-három alkalommal.

Június 3-án a Tóth Ilonka című darabot tekinthetik meg a szolnoki nézők a Nemzeti Színház vendégjátékában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ