Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tervez a 2017/18-as évadban a szolnoki Szigligeti Színház
Dátum: 2017. március 30., csütörtök, 8:56

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a szolnoki Szigligeti Színház - mondta a teátrum igazgatója szerdán, a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatón.

Balázs Péter kiemelte: a színháznak 13 ezer bérletese van, a darabok mindig teltházasak. Bérleteket május 3-tól lehet váltani, az árak nem emelkednek.

Az évad augusztus 31-én az Anconai szerelmesek című bérletszünetes előadással kezdődik.

Szeptember 22-én mutatják be Molnár László rendezésében a Békeffi István-Stella Adorján szerzőpárostól a Janika című vígjátékot. Kertész Marcella jutalomjátékának ígérkezik a férje szerelméért küzdő asszony szerepe - mondta Balázs Péter.

Október 6-án tűzik műsorra Méhes László rendezésében Somogyi Gyula, Eisemann Mihály, Zágon István szerzőktől a Fekete Péter című kisoperettet.

Mindig nagy siker a balszerencsés főszereplő - Szente Vajk -, akinek végül a szerelemben lesz szerencséje - jegyezte meg az igazgató.

A kezdeti vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben november 10-én. A világirodalom egyik legizgalmasabb, máig megdöbbentően aktuális politikai krimije különös, gazdag, elegáns világba repíti a nézőket.

December 15-én mutatják be a Martos Ferenc-Huszka Jenő szerzőpárostól a Lili bárónő című operettet fülbemászó, megunhatatlan slágerekkel. A darabot Balázs Péter rendezi Lőrincz Judit és Járai Máté vendégszínészek főszereplésével.

Február 16-án lesz látható Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiája Barabás Botond és Radó Denise főszereplésével.

A szezont március 30-án Szente Vajk, Galambos Attila, Bolba Tamás szerzők Csoportterápia című musicaljével zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek. Ám a pszichológusra hiába várnak... Érdekesség, hogy az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra - mondta a szolnoki színház igazgatója.

Balázs Péter kiemelte: továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

Kiss József színész-rendező a sajtótájékoztatón elmondta: a Szín-Mű-Helyben szeptember 23-án lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

A Szigligeti Színház társulata május 11-én a Vidám kísértet című darabot mutatja be a budapesti Klebelsberg Kulturkúriában, június 24-én a Szarvasi Vízi Színházban, június 25-én a békéscsabai önkormányzat díszudvarán.

Május 20-án Szolnokon vendégeskednek a József Attila Színház művészei, az Angyalföldi ballada című darabot mutatják be.

Szeptember 2-án az Anconai szerelmesek című vígjátékkal fesztiválon vesz részt a társulat a Klebelsberg Kulturkúriában. A vígjátékot október 10-től a fővárosi József Attila Színházban játsszák a szolnokiak havonta két-három alkalommal.

Június 3-án a Tóth Ilonka című darabot tekinthetik meg a szolnoki nézők a Nemzeti Színház vendégjátékában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ