Szabó István a Vígszínházban rendezett
Dátum: 2017. április 12., szerda, 19:40

Hosszú évek után újra színházban rendezett Szabó István Oscar-díjas filmrendező, aki Simon Stephens Távoli dal című "vallomását" vitte színre; a darabot szerdán este mutatják be Budapesten, a Vígszínház Házi Színpadán.

A monodráma főszerepében látható Józan László először dolgozott együtt Szabó Istvánnal, a Távoli dal az első monodrámája, amelyben a fiatal színész bemutatkozhat - közölte a Vígszínház kedden az MTI-vel.

Az előadás története szerint egy téli napon New Yorkban Willemet felhívja az anyja Amszterdamból telefonon, hogy meghalt az öccse, és menjen haza. Willem nem halogathatja tovább, elkerülhetetlen a találkozás a családdal. A főhősnek újra kell gondolnia eddigi életét, kapcsolatait, újra kell rendeznie érzéseit. Úgy dönt, hogy halott öccsével osztja meg élete fontos pillanatait, és a jelen fölkavaró történéseit.

A közlemény idézi Szabó Istvánt, aki elmondta: "Józan László nagyon tehetséges, most nő fel a legnagyobb magyar színészek közé, ebben biztos vagyok". A rendező kiemelte: "elsősorban azért ajánlom az előadást, mert láthatnak egy fantasztikus, fiatal színészt. Láthatnak egy előadást, amely megmutatja, hogyan lehet megérteni egy embert, hogyan lehet megérezni egy ember gondjait, szorongásait."

Józan László elmondta: "Szabó István partnerként tekintett rám." Hozzátette: "már ősszel elkezdtünk együtt dolgozni, két-három hetente találkoztunk, foglalkoztunk a szövegkönyvvel, majd fél évvel megelőzve a próbákat. Azt hiszem, már ott összecsiszolódtunk, ami egy ilyen bensőséges munkánál elengedhetetlen."

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ