BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Fiatalos évadra készül a Csiky Gergely Színház
Dátum: 2017. április 21., péntek, 8:59

A régi értékeket megtartó, ugyanakkor színes, fiatalos, lendületes lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház következő, 2017/2018-as évada, amelynek programtervét Fülöp Péter megbízott igazgató és Bozsik Yvette táncművész, művészeti tanácsadó vázolta fel csütörtökön.

Fülöp Péter a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón elmondta: az épületének felújítása miatt ideiglenesen az Agorában fellépő társulat szeptembertől legalább tizenhárom bemutatóval és sok más újdonsággal is várja a közönséget. Ezek között említette, hogy hat előadásra öt áráért lehet bérletet váltani, s korlátozott számban prémium jellegű operett bérletet is kínálnak.

Fiatalos, lendületes és színes évadot tűztünk ki célul, amely megtartja azokat az értékeket, amelyek híressé teszik a kaposvári teátrumot - fogalmazott. Hozzátette, fiatalítanak a társulatban, a távozók helyére öten érkeznek, négyen a Kaposváron oktató Vidnyánszky Attila végzős hallgatói közül - jegyezte meg.

Bozsik Yvette arról szólt, hogy műsorra kerülnek klasszikus darabok, mellettük azonban nagy hangsúlyt kapnak a gyermek- és kifejezetten csecsemőszínházi előadások.

A produkciók rendezői között több fiatal és öt nő is lesz, utóbbiaknak részvétele azért érdekes, mert a kemény harcot kívánó rendezői pályán a nők a férfiak mellett kevesebb szerephez jutnak - mondta a művész, aki fontosnak nevezte, hogy a nők pozitivitása, megértése egyre inkább megjelenjen a színházi rendezői munkában.

Kaposváron az ősztől színpadra kerülő nagyszínházi bemutatók között szerepel William Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című műve Zakariás Zoltán, Tennessee Williams A vágy villamosa című darabja Bérczes László és John Kander-Fred Ebb-Joe Masterof Kabaré című műve Bozsik Yvette rendezésében.

A Máté Péter művészete ihlette Most élsz című produkciót Olt Tamás, Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című darabját Kéri Kitty, Thomas Vinterberg-Morgens Rukov-Bo Hansen Az ünnep című művét Kelemen József rendezi.

A stúdiószínházban Mihail Bulgakov A Turbin család napjai című művét Németh Ákos, Patrik Süskind A nagybőgő című darabját Sarkadi Kiss János, Németh Ákos Müller Táncosai című produkcióját Rajkai Zoltán viszi színre, Varga Zsuzsanna pedig a Szeretni Kevesen tudnak című zenés esttel jelentkezik.

A gyermekeknek szóló bemutatók sorában Urbán Gyula Egerek című darabja Tóth Géza, Václav Ctvrtek-Bodnár Zoltán Moha és Páfrány című meséje Góbi Rita, Bartos Erika Bogyó és Babóca című előadása Blaskó Borbála rendezői munkáját dicséri majd.

A bemutatók mellett a teátrumban látható a Nemzeti Táncszínháznak a Pécsi Balettal, a Bozsik Yvette Társulattal és a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös előadásai is.

Fülöp Péter az idei évadot értékelve azt mondta: az ideiglenes játszóhelyre költözéssel minimálisan csökkent a bérletesek száma, de dolgoznak azon, hogy akiket elveszítettek, újra meg tudjanak nyerni a színháznak.

A legutóbbi két nagyszínpad bemutatónk nagy siker volt, a hátralévő előadásokra már nem is lehet jegyet kapni, összességében jó évadot zárunk - fogalmazott az igazgató.

Fülöp Péter hangsúlyozta: a kilencmilliárd forintból megújuló és várhatóan jövő év októberében újra megnyíló színházuk olyan körülményeket biztosít, amelynek köszönhetően a nézők sorban fognak állni a jegyekért.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ