Tizenöt produkció kapott meghívást a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozóra
Dátum: 2017. április 23., vasárnap, 15:07

Tizenöt produkció kapott meghívást a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozóra (KASZT); a seregszemlét június 15. és 18. között rendezik meg - hangzott el az esemény pénteki sajtótájékoztatóján a mecseki városban.

Pataki András fesztiváligazgató, a soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője jelezte, hogy a versenyprogramba három vajdasági és egy szlovéniai társulat, valamint budapesti, székesfehérvári, körmendi, pápai, győri, celldömölki, deszki, pécsi és inárcsi színjátszócsoportok kaptak meghívást a házigazda komlói Súgólyuk Színház mellett.

A találkozót eddigi sikereit méltatva úgy fogalmazott, hogy "a KASZT a legnagyobb magyar nyelven játszó amatőr fesztivál a Kárpát-medencében". A direktor kijelentette: "garantálni lehet, hogy az összes előadás teltházas lesz".

Pataki András kitért rá, hogy a meghívott produkciókat több mint 70 előadásból válogatták ki. A versenyprogramból kiemelte, hogy a szerbiai Bácskertesből érkező Sturcz József Színjátszócsoport Trezka című saját darabját mintegy hatvanan - fúvószenekar közreműködésével - adják elő.

A seregszemlén részt vesz a tavalyi fesztiválgyőztes győri Rév Színházi Társulás, amely a Liliom című darabbal áll színpadra Komlón, a budapesti Baltazár Színház előadásán Down-szindrómás színészek játszanak Müller Péter Sziámi társaságában - jelezte a fesztiváligazgató, aki szólt arról is, hogy az előadásokat a Kubik Anna Kossuth-díjas színművész vezette négyfős zsűri fogja értékelni.

Fajcsi Ferenc, a komlói Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT főszervezője arról beszélt, hogy színes off-programokkal is készülnek: az amatőr színjátszás aranykorát megidéző kiállítás nyílik, június 18-án családi napot tartanak. A komlói színház melletti 48-as téren mások mellett koncertezik Varga Miklós, valamint az Ismerős Arcok - ismertette.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: a KASZT idén a nagy vidéki fesztiválok ez évi félmilliárdos állami támogatási keretéből 5 millió forintos, az Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből 4,5 milliós, a Pécsi Országos Színházi Találkozó off-programjainak büdzséjéből pedig egymillió forintos támogatásban részesül.

"Keresve sem találni jobb helyszínt" Komlónál az amatőr színjátszás "éves csúcsrendezvényének" - hangoztatta politikus a szervezők, a társulatok, illetve a városvezetés munkáját és a nézők lelkesedését méltatva, majd közölte: a KASZT az elmúlt évek egyik legsikeresebb vállalkozása.

Fajcsi Ferenc az MTI érdeklődésére elmondta, tavaly több mint kétezer látogatója volt a KASZT-nak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ