Formabontó előadás bemutatására készül a kolozsvári magyar színház
Dátum: 2017. május 3., szerda, 21:46

Formabontó installáció-előadás bemutatására készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Hormon című produkcióról egy keddi sajtótájékoztatón beszéltek az alkotók.

Amint a színház közleménye fogalmazott: a Hormon installációt, zenét és mozgást egyesítő próbálkozás az előadók és a nézők együttlétére. "Ráérősen és zavartalanul áramló folyam egy csoport alakulásáról, ugyanakkor ajándékba adott idő, amely alatt a néző az együttlétről és egyedül maradásról gondolkodhat. Az előadás létrehozásában fontos szerepet játszott a csoportban való létezés dinamikájának megismerése, az egymásra figyelés gyakorlása" - áll a közleményben.

A sajtótájékoztatón Sinkó Ferenc rendező lineáris történet nélküli színházi installációként írta le az előadást. A rendező szerint a színházi forma afféle meghívás a nézők felé a lelassulásra, az értelmezési kényszert elengedni tudó türelmes befogadásra - foglalta össze a színház közleménye.

Adorjáni Panna dramaturg az előadás különlegességének nevezte, hogy azt a folyamatot kísérli meg körüljárni, amely során a nézőkből és az előadókból álló közösség tagjai egymás megértésére, az együtt létezésre törekszenek.

Az előadásban résztvevő színészek elmondták, igazi kihívást jelentett számukra ez az alkotófolyamat, amelyben nem hagyományos értelemben vett szerepet kellett megformálniuk, az előadás ugyanis saját, személyes jelenlétükre épít.

A produkcióban Francisco Alfonsín, Buzási András, Dimény Áron, Laczó Júlia, Orbán Attila és Ötvös Kinga lép színre. Díszleteit Carmencita Brojboiu, jelmezeit Bocskai Gyopár tervezte. Az előadást szombaton mutatják be a kolozsvári magyar színház stúdiótermében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ