A Hódítások éveként hirdette meg következő évadát az Operettszínház
Dátum: 2017. május 4., csütörtök, 8:44

A hódítás témáját járják körül a Budapesti Operettszínház 2017/18-as évadának bemutatói; a Hódítások éve címmel meghirdetett szezonban a teátrum öt premierrel és két felújítással várja a közönséget.

Lőrinczy György főigazgató a színház szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: szeretnének új közönségrétegeket is meghódítani, a nagyszínpadi bemutatók mellett ezért folyamatosan különleges produkciókkal is készülnek.

Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető az évad műsoráról szólva elmondta, a Victor Hugo regénye nyomán készült A Notre Dame-i toronyőr a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál augusztusban, majd szeptember 22-től költözik be az Operettszínház nagyszínpadára.

Másfajta előadás lesz, mint amit a Walt Disney-feldolgozás rajongói esetleg várnak, az Operettszínház előadása inkább a Victor Hugo-i világhoz áll közelebb - számolt be a darabot rendezőként jegyző Kerényi Miklós Gábor.

A Lehár Ferenc legmulatságosabb műveként számon tartott operett, a Luxemburg grófja a kaposvári bemutató után érkezik a teátrumba november 4-én; a Csiky Gergely Színházzal közös produkció rendezője Somogyi Szilárd.

Az év utolsó hónapja két felújítás jegyében telik. December 6-án Molnár Levente főszereplésével Gioachino Rossini operáját, A sevillai borbélyt mutatja be a teátrum, négy színház koprodukciójában, majd december 14-én visszatér a színpadra a Rebecca - A Manderley-ház asszonya.

A 2018-as év első premierje Várkonyi Mátyás musicalje, az Oscar Wilde regényéből készült Dorian Gray lesz január 19-én az Operettszínház kamaraszínpadán, a Kálmán Imre Teátrumban.

A feleségeit sorra fogyasztó Kékszakáll történetét Jacques Offenbach operettjében, Székely Kriszta rendezésében ismerheti meg az Operettszínház közönsége 2018. február 23-tól.

Rendhagyó történetet, Lévi Strauss, a blue jeans "feltalálójának" életét dolgozza fel Jávori Ferenc A Farmerkirály című musicalje, melyet Kerényi Miklós Gábor visz színre 2018. április 13-án.

Lőrinczy György elmondása szerint a következő szezonban tizenhét bérletsorozatot indítanak, köztük ifjúsági és nyugdíjas bérleteket is, miközben a teátrum folytatja zártkörű diákprogramjait, valamint magyarországi és külföldi vendégszerepléseit is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ