Lenkefi Zoltán marad a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója
Dátum: 2017. május 26., péntek, 9:51

Lenkefi Zoltán töltheti be további öt évig a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatói posztját, erről döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

A posztra a pályázatot márciusban írták ki, az eddigi vezető, Lenkefi Zoltán egyedüliként jelentkezett. A közgyűlés egyhangúlag, 16 igen szavazattal fogadta el az előterjesztést. A kinevezés október 22-től öt évre szól.

Kiss Tibor (Fidesz) kultúráért is felelős alpolgármester elmondta: véleménye szerint az igazgató kreatív munkát folytatott eddig is, amely igen népszerűvé tette a bábszínházat az elmúlt években. Hozzátette: ha sikerül új épületbe költöznie a teátrumnak, az "új szárnyakat" ad majd a munkához.

Bíró Csaba (Fidesz), az önkormányzat közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottságának elnöke megjegyezte: országos és nemzetközi hírnévre is szert tett az intézmény, amelyre az egész város büszke lehet.

Lenkefi Zoltán az ülésen kérdésre válaszolva elmondta: két hete Minősített Európai Fesztivál címet nyertek el a nemzetközi bábfesztivál szervezéséhez, amelyet jövőre rendeznek meg ismét a békési megyeszékhelyen. Az országban mintegy harmincan kapták meg a nemzetközi szervezettől ezt a minősítést - jegyezte meg.

Lenkefi Zoltán 2003 óta dolgozik a békéscsabai bábszínházban, amelynek 2005 óta a vezetője.

Pályázatában Lenkefi Zoltán gyerekeknek szóló játszóházak, családi programok, a bábszínház világáról szóló időszaki kiállítások rendezését, valamint nyári gyerektáborok szervezését javasolta új elemként.

Hosszú távon szeretné a bábszínházat egy új épületbe költöztetni, amely a Munkácsy-negyed tervezett megvalósításával válhatna valóra. Az elképzelés szerint gyerekek folyamatos fogadásával és foglalkoztatásával, felnőtteknek szóló előadásokkal, képzésekkel, baba-mama programokkal, középiskolásoknak szóló programokkal indulna el az új ház, olyan funkciókkal, melyek középpontjában a színházkedvelő, a színházat értő néző-utánpótlás kinevelése áll, a közösségfejlesztés módszerének kihasználásával - írja terveiről.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert az igazgató mandátuma október 11-én lejár és a jogszabályok értelmében a jogviszony megszűnése előtt fél évvel meg kell hirdetni az álláshelyet.

A beérkező pályázatokat szakértő bizottság bírálta el, amelynek tagja volt a kultúráért felelős miniszter delegáltja, a Színházművészeti Bizottság négy tagja, a bábszínház közalkalmazotti tanácsának, valamint a reprezentatív szakszervezetnek egy-egy képviselője. A békéscsabai közgyűlés részéről Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba bizottsági elnök vett részt a munkában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ